Wat zijn Seromen?

Wat zijn Seromen?

Een seroom is een na een borstamputatie en/of okselklierdissectie afgesloten holle ruimte, gevuld met sereus vocht. Een seroom ontstaat doordat de afvoer van lymfe en wondvocht niet verstoord is. Het vocht (serum), bestaat uit bloedplasma zonder stollingseiwitten.

Wat zijn witte puntjes op je eikel?

Heb je kleine, witte bobbeltjes op de rand van je eikel? Dat is normaal. Dit heet een ‘parelketting’.

Is een seroom gevaarlijk?

Deze zwelling kan op verschillende plaatsen ontstaan, zoals in de borst of onder het litteken van de borstamputatie en/of in de oksel. Dit wondvocht noemen we seroom. De ophoping van dit wondvocht is normaal en niet gevaarlijk, maar het kan wel lastig of pijnlijk zijn.

Hoe lang duurt een seroom?

Meestal wordt het vocht uit een seroom vanzelf weer opgenomen door het lichaam. Dat kan echter wel enkele dagen tot weken duren. Ook kan er een knobbel van gecalcificeerd weefsel achterblijven. Seromen kunnen worden gedraineerd, wat betekent dat met een injectiespuit de vloeistof uit het lichaam wordt verwijderd.

Hoe gaat wondvocht weg?

Maak de wond goed schoon door alle gele vloeistof weg te halen met een Wondspray. Gebruik eventueel ook een pincet om de verharde gedeeltes te verwijderen. Als er daarna nog wondvocht uit je wond komt, kun je dit het beste absorberen met een pleister.

Wat te doen bij lekkende wond?

U kunt een lekkende wond als volgt verzorgen: Was uw handen grondig voor u de wond verzorgt….Verzorg een droge wond als volgt:

  1. Laat de wond onbedekt en breng er geen verband, zalf of desinfectans op aan.
  2. Bekijk iedere dag de wond op roodheid of lekkage (wondvocht).
  3. Douchen mag, maar doe dit voorzichtig.

Hoe gaan bultjes op je piemel weg?

Bij de eerste behandeling bultjes op rand eikel wordt de PPP verwijderd met behulp van kleine elektroschokjes. Deze vorm van therapie heet elektrocoagulatie. Voorafgaand aan de behandeling zal de huid rond de PPP worden verdoofd met kleine injecties.

Hoe ziet een gezonde eikel eruit?

De eikel heet niet voor niets zo, hij lijkt inderdaad enigszins op de vrucht van een eik. Evenals de penis, is de eikel voorzien van zwellichamen. De huid van de eikel is geen normale huid, zoals op de penis, maar slijmvlies. De urinebuis mondt in de eikel uit.

Wat is Fordyce?

Fordyce spots zijn kleine geelachtige of huidkleurige bobbeltjes die gewoonlijk in clusters op de schacht en voorhuid van de penis en balzak worden gevonden. Ze kunnen ook voorkomen op de lippen en bij vrouwen op de schaamlippen en tepels. Fordyce is de naam van de arts die deze conditie voor het eerst had beschreven.

Welke kleur hoort de eikel te zijn?

Deze kleurverandering kan erg variëren. Ook kan de basiskleur van de eikel er heel anders uitzien bij mannen. Als de natuurlijke kleur van de eikel op sommige plaatsen of volledig blauw, blauwachtig of blauw-paars is, zonder herkenbare schade, ziekte of ongemak, dan heeft deze kleur geen betekenis in de zin van ziekte.