Hoe snel herstel een kat na sterilisatie?

Hoe snel herstel een kat na sterilisatie?

Het kan tot twee dagen duren voordat uw kat geheel hersteld is van de narcose. Tijdens deze periode, en de wondherstelperiode, is het verstandig om uw kat binnen te houden i.v.m. een minder goede coördinatie.

Wat verandert er na sterilisatie kat?

Na sterilisatie wordt de poes niet meer krols en is meestal iets rustiger en aanhankelijker. Is het niet beter om eerst een nest te hebben? Neen. Er zijn helemaal geen voordelen voor de poes om eerst een nestje te hebben.

Heeft een kat pijn na sterilisatie?

De eerste paar dagen na de sterilisatie geeft u uw kat pijnstillers om de pijn te onderdrukken. Blijf ook de wond goed in de gaten houden. Tijdens de operatie hechten we de wond onderhuids. De hechtingen lossen dan ook vanzelf op en hoeven niet in de praktijk verwijderd te worden.

Wat mag een poes niet na sterilisatie?

De wond wordt onderhuids gehecht zodat zo min mogelijk hechtmateriaal aan de buitenkant zichtbaar is. Hierdoor geneest de wond mooier en heeft uw dier minder de neiging de hechtingen eruit te likken. Uw poes mag de wond schoonlikken, maar ze mag er niet continue aan knagen of bijten.

Hoe lang pijnstilling na sterilisatie kat?

Helaas blijkt uit een grootschalig onderzoek, dat nog steeds maar 1/3 van de katten bij de dierenarts voldoende pijnstilling krijgt na de sterilisatie. Zorg dus dat u altijd voor 3 dagen na de sterilisatie pijnstillers meekrijgt.

Wat zijn de kosten van de sterilisatie bij katten?

De kosten van sterilisatie bij katten kunnen door heel het land heen ontzettend verschillen. De gemiddelde kosten van de sterilisatie bij de poes is €118,- en de castratie bij de kater kost gemiddeld €59,-.

Wat is een sterilisatie?

Sterilisatie is een standaardingreep die gebeurt onder algehele narcose. De adviesleeftijd van sterilisatie (en castratie) is tussen de 6 en 9 maanden. Bij sterilisatie wordt een kleine snede in de buikwand gemaakt. Uw kat kan dezelfde dag weer naar huis.

Wat is de nazorg na de sterilisatie?

Nazorg na sterilisatie Als uw poes bij ons gesteriliseerd is gaat zij in principe weer wakker mee naar huis, maar kan nog wel wat slomer zijn dan normaal. Het is belangrijk dat zij een warme plek heeft waar ze rustig kan bijkomen. Mocht uw poes nog wat instabiel bewegen dan is het verstandig om de deksel van de kattenbak eraf te halen.