Kunnen egels blazen?

Kunnen egels blazen?

Egels produceren vooral in de paartijd de meeste geluiden. Ze zijn in die tijd ook het meeste actief en maken dan een snuivend blazend tot snurkend geluid. Hiermee geven ze aan dat ze zich gestoord maar niet bedreigd voelen. Dan blazen en puffen ze als een stoommachine.

Is de egel een bedreigde diersoort?

De egel is een bedreigde diersoort. Dat komt doordat we onze tuinen veel te netjes maken. Egels houden van plekjes waar ze zich kunnen verstoppen.

Waarom blaast een egel?

De paartijd is de periode waarin egels de meeste geluiden maken. Ze zijn dan voortdurend actief en maken ook in hun eentje allerlei geluiden, van snuivend blazend tot snurkend. Deze geluiden geven aan dat ze zich gestoord maar niet bedreigd voelen.

Waarom is de egel bedreigd?

Egels worden vaak het slachtoffer van het verkeer of van gif waardoor kleine egeltjes alleen in het nest achterblijven. De jongen thuis verzorgen kan en mag niet, vaak sterven de egels binnen de week en kunnen ze enkel overleven wanneer ze naar een opvangcentrum worden gebracht.

Waar kun je de egel tegenkomen?

Je kunt hierbij denken aan vochtige weiden, grasvelden en loofbossen. Maar je kunt de egel ook gewoon in je achtertuin tegenkomen, wanneer deze veel begroeiing heeft. De egel eet vooral insecten en wordt daarom ingezet voor de bestrijding van ongedierte.

Wanneer leven egels in de nacht?

Egels leven voornamelijk in de nacht en ze kunnen tot wel drie kilometer per nacht afleggen, vooral de mannetjes. 70% van de mannetjes overlijdt als het gevolg van een aanrijding. Maaimachines en gif zijn ook een grote vijand van de egel.

Wat eet een egel graag?

De egel eet ook spinnen en kleine knaagdieren zoals muisjes. Ook eieren en jonge vogeltjes staan op zijn menu. Naast al dit dierlijke voedsel lust hij ook graag paddenstoelen, bessen en vruchten. Wonderbaarlijk is een egel niet echt vatbaar voor gif van bijvoorbeeld adders of wespen.

Wat is de anatomie van de longen?

Anatomie van de longen. Mensen beschikken over twee longen, een linkerlong en rechterlong. De linkerlong bestaat uit twee longkwabben, de rechterlong uit drie longkwabben. Zoals de afbeelding laat zien lijken de longen net op een omgekeerde boom. Van boven naar beneden is er eerst de luchtpijp.