Hoe kun je zien dat goudvis ziek is?

Hoe kun je zien dat goudvis ziek is?

De zieke vis hangt scheef in het water of lijkt moeite te hebben met rechtuit zwemmen. De zieke vis heeft zichtbaar parasieten bij zich. Deze kunnen op verschillende plaatsen zitten, bijvoorbeeld tussen de schubben of in de kieuwen. De zieke vis heeft verwondingen of afwijkende plekjes zoals witte stippen op de huid.

Wat moet je doen als je goudvis niet eet?

Parasieten: goudvissen zijn van nature altijd hongerig, en als je merkt dat je vis niet eet of afvalt, kan dat duiden op parasieten in zijn lichaam. Probleem met de zwemblaas: kijk of je vis raar zwemt, ondersteboven, of misschien helemaal aan het oppervlak, want dat kan duiden op een probleem met de zwemblaas.

Waarom ligt mijn vis op zijn rug?

Door het kleine wateroppervlakte en het stilstaande water krijgen vissen snel zuurstoftekort. Dit is te herkennen aan de vissen die naar boven gaan, omdat het water boven in extra zuurstof bevat. Maar wanneer de vis geen kracht meer heeft door zuurstoftekort zal de vis op de bodem gaan liggen.

Hoe moet je de goudvis voederen?

Het beste is de goudvis elke dag, in de ochtend en avond, een klein beetje te voederen. Anders stijgt de Ammoniakwaarde in je water te hard, ontstaat nitraat en sterven je vissen.

Waar horen goudvissen wel thuis?

Waar goudvissen wel thuis horen. Goudvissen stellen net als andere vissen eisen aan hun omgeving. Ze horen eigenlijk thuis in vijvers of grote aquariums. Een goede omgeving is de omgeving die past bij zijn leefwijze. Een ruim aquarium met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden.

Hoe kan ik goudvissen kweken?

Goudvissen kweken. Goudvissen kweken doe je vooral door de kweekdrift een beetje te stimuleren. Verhoog het watertemperatuur een beetje, geef wat extra voedsel met eiwitten en zorg voor voldoende ruimte en beschutting. Vervolgens zorg je ervoor dat de kweekbak gereed staat. Essentieel bij goudvissen kweken.