Welke temperatuur voor koi?

Welke temperatuur voor koi?

Algemeen gesteld kan een koi overleven bij een watertemperatuur van 2°C tot 35°C. Een langzame verandering van temperatuur kan een koi zeer goed verdragen.

Kunnen Koi karpers tegen kou?

Karpers, dus ook Koi, kunnen overleven tussen de 3 en 35 graden Celsius. Ondanks deze grote range is er wel een optimale temperatuur waarbij de Koi het best functioneren. Een watertemperatuur tussen de 23 en 30 graden Celsius is optimaal voor de groei. Ook de voedselopname is afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Hoe koivijver verwarmen?

Met verwarming voor je koivijver kun je kiezen voor een temperatuur waarbij je de vissen kunt blijven voeren. Normaal gesproken stop je bij een watertemperatuur onder 7°C met voeren. Houd je met verwarming de temperatuur hoger, dan kun je ook in de winterperiode blijven voeren, wat natuurlijk gunstig is voor je koi’s.

Hoe voorkom je dat vijver bevriest?

De eenvoudigste manier om je vijver ijsvrij te houden is door gebruik te maken van een luchtpomp. Door een of meerdere luchtbollen 20 centimeter onder het wateroppervlak te hangen houdt je het wateroppervlak op die plaats in beweging zodat het water niet kan bevriezen.

Welke planten kunnen in een koi vijver?

In het gedeelte van de vijver waar de koi zwemmen kunnen geen planten worden geplaatst. Koi zijn namelijk planteneters en zullen alle planten die ze in de vijver tegenkomen opeten. Behalve in bijvoorbeeld drijvende plantmanden waardoor ze niet bij de planten kunnen komen.

Wat te doen met de vijver in de winter?

Laat de vijver in de wintermaanden zoveel mogelijk met rust. De vijverpomp, filters en een eventuele zuurstofpomp kun je in de winter het best uitgeschakeld laten. Onderin de vijver vormt zich een waterlaag met een stabiele temperatuur, waarin vissen, kikkers, padden, salamanders en waterplanten kunnen overleven.

Kan een vijver bevriezen?

Je kunt bij de aanleg van de vijver al rekening houden met een strenge winter en voorkomen dat de vijverplanten gemakkelijk zullen bevriezen. Als je de vijver een minimale diepte geeft van 60 centimeter, dan zal dit volstaan om de beplanting vorstvrij de winter door te krijgen.

Welke planten zijn giftig voor koi?

Welke planten zijn giftige voor het vijvermilieu?

Laburnum goudenregen zeer giftig voor mens en dier
Aescules paardenkastanje bevat looistof, de vruchten bevatten saponine
Quercus eik blad bevat looistof
Juglans notenboom blad bevat looistof, de vrucht koper en zink
Taxus venijnboom naalden, vruchten en barst zeer giftig

Wat op de vijverbodem?

Als u een koivijver heeft raden we vijvergrind aan als bodembedekking. Koi zullen de kleine kiezels gebruiken voor de spijsvertering. U moet dan wel opletten dat de korrelgrootte van de kiezen niet te groot is. Net als zand kan grind zorgen voor veel stof in de vijver.