Kan niet op me hak staan?

Kan niet op me hak staan?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Dit wordt peesplaatontsteking of fasciitis plantaris genoemd. Typische symptomen zijn pijn onder de hiel bij lang staan of lopen. Hielspoor / peesplaatontsteking is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn.

Wat helpt tegen hak pijn?

Hielspoor (pijnlijke hak)

  • Hielspoor is een overbelastingsblessure aan de onderzijde van de voet.
  • Deze blessure komt veel voor bij hardlopers en wandelaars.
  • Rust, oefeningen en goed steunende (sport-)schoenen zijn de belangrijkste behandelingen.

Kan niet meer lopen door hielspoor?

Blijf bewegen, maar sta of loop niet heel erg lang. Hielspoor gaat meestal vanzelf over. Dit kan een aantal maanden tot een jaar duren.

Hoe voelt hielspoor aan?

Mensen die last hebben van hielspoor ervaren een felle of stekende pijn onder de hiel tijdens het staan of lopen en de pijn kan uitstralen naar de achillespees. Het hielbeen kan pijnlijk zijn als er op gedrukt wordt en er kan een lichte zwelling ontstaan.

Kan niet op hiel staan?

Pijn aan de hiel wordt meestal veroorzaakt door een irritatie van de pezen tussen de hiel en de bal van de voet. We noemen dit fasciitis plantaris. Dit is meestal een gevolg van overbelasting (overgewicht, hardlopen, wandelen, lang rechtstaan…). Pijn aan de hiel wordt vaak ‘hielspoor’ genoemd.

Wie kan hielspoor vaststellen?

Diagnose en behandeling De orthopeed kan vaststellen of u last heeft van een hielspoor door uw voet en enkel te onderzoeken en te kijken naar uw manier van lopen. Hielspoor kan meestal niet worden vastgesteld met een röntgenfoto. Toch kan een röntgenfoto zinvol zijn om met name andere afwijkingen uit te sluiten.

Wat is het verschil tussen hak en hiel?

Met de hiel wordt de achterzijde van de voet bedoeld, en met de hak de onderzijde van dit gedeelte van de voet.

Hoe hielspoor masseren?

Bij frictioneren wordt op de plek van het hielspoor een diepe massage, direct op het peesweefsel en de omgeving daarvan uitgeoefend. Het doel is om het pees en spierweefsel los te maken en te prikkelen en de bloedcirculatie te stimuleren. Zo kan de ontsteking echt gaan genezen in plaats van chronisch te blijven.

Welke pijnstiller bij hielspoor?

Ibuprofen is een pijnstiller en een ontstekingsremmer. Vaak zal de ibuprofen beter werken bij hielspoor of peesbladontsteking.