Wat kost het om een auto te importeren uit België?
Wanneer je een auto in België, of een ander EU-land koopt, hoef je gelukkig geen invoerrechten te betalen. De BTW hangt af van de auto. Als het een nieuwe auto is, moet je BTW wel betalen. Bij een tweedehandse auto hoeft dat niet.
Hoe importeer ik een auto uit België?
Belgische auto invoeren bij het RDW Je mag de Belgische import-auto pas echt gebruiken als er een Nederlands kenteken op zit. Een Nederlands kenteken aanvragen doe je bij de RDW (Rijksdienst voor hetWegverkeer). Een Belgische auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation.
Wat zijn de voordelen van een auto importeren uit België?
Duitsland is een populaire vindplaats en steeds meer komt ook de auto import uit België in trek. Een Belgische auto importeren biedt de koper verschillende voordelen. Een auto kopen in België is goedkoper en daarbij zijn auto’s in België in de regel luxer uitgevoerd dan in Nederland.
Wat zijn de invoerrechten van een auto in Nederland?
Invoerrechten. Op het moment dat je de auto invoert in Nederland moet je ook invoerrechten betalen. voor een auto jonger dan 30 jaar is dit 10% over de aankoopwaarde+transportkosten. Voor een auto ouder dan 30 jaar betaal je geen invoerrechten maar alleen de 6%btw.
Waarom een auto kopen in België?
Een auto kopen in België is goedkoper en daarbij zijn auto’s in België in de regel luxer uitgevoerd dan in Nederland. Vooral een jonge tweedehands auto importeren uit België wint de laatste tijd aan populariteit. Een Belgische auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation.
Hoe kan ik een Belgische auto invoeren bij de RDW?
Belgische auto invoeren bij het RDW. Je mag de Belgische import-auto pas echt gebruiken als er een Nederlands kenteken op zit. Een Nederlands kenteken aanvragen doe je bij de RDW (Rijksdienst voor hetWegverkeer). Een Belgische auto invoeren kan bij het dichtstbijzijnde RDW keuringsstation.