Hoe ernstig is oedeem?

Hoe ernstig is oedeem?

Oedeem komt vaak voor in de benen, voeten, enkels en longen (longoedeem). Je kunt oedeem herkennen doordat er een putje in de huid blijft staan als je met je vinger op de zwelling drukt. Oedeem kan onschuldig zijn, maar het kan ook wijzen op een ernstige, onderliggende aandoening, zoals hartfalen of nierfalen.

Waarom komt er vocht uit een wond?

Speciaal vocht uit de bloed- en lymfevaten voert afval en bacteriën weg, zodat er geen infectie ontstaat. Dit goedje heet wondvocht en is doorgaans dus een teken van goede genezing. Toch is er ook een keerzijde: té veel vloeistof kan je verwonding zacht maken en het genezingsproces in gevaar brengen.

Wat is gezwollen knie?

Een gezwollen knie. Een gezwollen knie treedt op als er zich teveel vocht ophoopt in of rond je kniegewricht, ook wel gekend als ‘ vocht in de knie ‘. Een gezwollen knie kan het gevolg zijn van trauma, overbelasting of een onderliggende ziekte of aandoening.

Wat zijn gevolgen van opgezwollen benen?

De opgezwollen benen zijn het gevolg van een vochtophoping of een ontsteking in weefsels of gewrichten. Diverse risicofactoren leiden tot de opgezwollen benen, zoals bijvoorbeeld aderproblemen, medicatiegebruik en een verwonding. Slaapproblemen en problemen bij het lopen zijn enkele gevolgen van de zwelling van het been of de benen.

Hoe raadplegen een kniepijn?

Huisarts raadplegen 1 je knie heeft een uitgesproken afwijking of is sterk opgezwollen 2 je knie kan je niet volledig buigen of strekken 3 je ervaart extreme kniepijn 4 je hebt hoge koorts 5 je kan niet lopen op de aangedane knie 6 het gebied is rood en heet

Wat is de zwelling van de benen?

Een zwelling van de benen is een veelvoorkomende aandoening die veel patiënten treft, vooral ouderen. De zwelling komt voor in elk deel van de benen zoals de voeten, enkels, kuiten en dijen. De opgezwollen benen zijn het gevolg van een vochtophoping of een ontsteking in weefsels of gewrichten.