Waarom is mijn kak Oranje?

Waarom is mijn kak Oranje?

Maar vaak duidt gele ontlasting op een darmaandoening. Denk bijvoorbeeld aan een maag-darminfectie (Salmonella/Clostridium), aandoeningen aan de lever- en galwegen of de alvleesklier, alcoholgebruik, laxeermiddel gebruik of voedselintoleranties zoals coeliakie. Zoals benoemd zijn pasgeboren baby’s een uitzondering.

Wat zegt donkere ontlasting?

De bruine kleur van de ontlasting varieert van lichtbruin (pindakaasachtig) tot donkerbruin (chocoladepasta). Donkere ontlasting geeft aan dat deze langer in het lichaam gebleven is. Gal en bilirubine zijn afkomstig van de rode bloedcellen en zorgen voor de bruine kleur.

Wat te doen tegen een darminfectie?

Wat kun je zelf doen tegen een maag-darmontsteking? Het is belangrijk veel te drinken tijdens, ook na de ziekteperiode. Veel drinken is van belang om uitdroging te voorkomen. Door braken en diarree verliest het lichaam veel vocht en mineralen, waardoor uitdroging een serieus gevaar kan zijn.

Waar kan ontkleurde ontlasting op duiden?

Vraag uw huisarts om advies als uw ontlasting ontkleurd is. Het kan een aanwijzing zijn voor onder andere Hepatitis A, galstenen of aandoeningen van de lever en galwegen.

Waarom is ontlasting oranje gekleurd?

Als je ontlasting oranje is gekleurd, dan komt het waarschijnlijk doordat je voedsel hebt gegeten die oranje van kleur is; een natuurlijke of kunstmatige kleur. Oranje ontlasting kan ook optreden na het nemen van bepaalde medicijnen. Hoewel het minder vaak voorkomt, kan een medische aandoening, zoals een galblaasprobleem, ook de oorzaak zijn.

Wanneer krijgt je stoelgang een gele kleur?

Je stoelgang krijgt een “vies gele” tot oker-achtige kleur als galkleurstof niet uit de lever en/of galblaas kan wegvloeien. Dit gebeurt meestal door een verstopping van de galbuis of leverbuis door toedoen van galstenen, leverstenen of gezwellen.

Hoe krijg je een gele stoelgang?

Je stoelgang krijgt een “vies gele” tot oker-achtige kleur als galkleurstof niet uit de lever en/of galblaas kan wegvloeien. Zodoende ontstaat vet-diarree (steatorroe), wat zich uit in een grijze tot grijswitte, vette, brijige ontlasting (stopverf-ontlasting).

Wat is de kleur van de stoelgang?

De ideale kleur van stoelgang is lichtbruin tot donkerbruin. Wanneer je veel bladgroenten eet, kan stoelgang groen kleuren. Groene stoelgang is meestal geen probleem. Anderzijds is het belangrijk dat je steeds de kleur als de consistentie van je stoelgang in het oog houdt. Wanneer je je zorgen maakt over de kleur van de stoelgang,