Wat is de leeftijd van de Chihuahua?

Wat is de leeftijd van de Chihuahua?

Chihuahua’s houden er dan ook van om bij hun eigenaar te zijn. Ondanks hun formaat zijn het niet alleen schoothondjes: ze zijn actief, dapper en waaks. Het kleine formaat maakt de hond echter wel erg kwetsbaar; pas dus op voor overdrijving. Een Chihuahua wordt gemiddeld vijftien jaar oud.

Wat is een chihuahua karakter?

Karakter. Chihuahua’s zijn actieve, levendige honden. Ze zijn moedig, soms zelfs overmoedig waardoor ze tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Een Chihuahua is waaks en blaft vrij snel. Chihuahua’s zijn bovendien gevoelige honden die zich hechten aan hun eigenaar en houden van aandacht.

Wat zijn de pluspunten van een chihuahua?

Pluspunten 1 Door het kleine formaat hoef je niet groot behuisdte zijn en kun je je hondje makkelijk overal mee naartoe nemen. 2 Chihuahua’s zijn goede waakhonden, ze zijn zelfs erg dapper! 3 Chihuahua’s worden gemiddeld 12-14 jaar en kunnen zelfs ouder dan 16 jaar worden!




























Wat is het gewicht van een chihuahua?

De chihuahua staat bekend als de kleinste hond ter wereld, maar ze kunnen heel erg dominant zijn tegenover andere honden. Hun gewicht ligt gemiddeld tussen de 1 en 3 kg en ze meten gemiddeld tussen de 15 en 22 cm. De gemiddelde maximumleeftijd van een chihuahua ligt tussen de 12 en 14 jaar.






Wat is een kleine Chihuahua?

De chihuahua is misschien wel de kleinste hond ter wereld, maar in dit kleine lichaam zit een grote persoonlijkheid verstopt. Deze sterke persoonlijkheid maakt hem aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen. Net als bij mensen heeft elke chihuahua zijn eigen karakter.

Wat is het karakter van de Chihuahua?

Er zijn verschillen wat het karakter betreft tussen de kortharige en langharige chihuahua. Over het algemeen kunnen we stellen dat de kortharige chihuahua een sterker en heviger karakter heeft. De langharige chihuahua’s worden eerder rustiger bestempeld.