Hoe oud mag je puppy wassen?

Hoe oud mag je puppy wassen?

Zolang je pup nog gezoogd wordt, zal zijn moeder voor zijn hygiëne zorgen. Maar vanaf de leeftijd van 3 maanden kan je je puppy beginnen wassen. Let wel op dat je een speciale puppyshampoo gebruikt.

Hoe vaak moet je een puppy wassen?

Het is niet aan te raden om je pup te vaak te wassen. De frequentie is afhankelijk van het type vacht en hoe vies je hond wordt tijdens het wandelen en stoeien. Om de vacht tussen de wasbeurten door toch te verzorgen en te verfrissen kun je een conditioning spray gebruiken.

Hoe vaak mag je een poedel wassen?

Hondenrassen met krullende haren Als het op wassen aan komt, is het advies om ze net als honden met een ruwe vacht +/- zes keer per jaar te wassen. Onder deze categorie horen o.a.: Poedels, Bichon Frisés, Labradoodles en Cockapoos.

Wat kost het om een hond te laten wassen?

Laten wassen:

Kleine hond korthaar / langhaar € 10,00 / € 11,00
Middelgrote hond korthaar / langhaar € 12,00 / € 13,00
Grote hond korthaar / langhaar € 14,00 / € 16,00
Zeer grote hond korthaar / langhaar € 17.00 / € 19,00

Hoe leer je een hond douchen?

Leg een badmat of handdoek in de kuip, hierdoor voorkom je dat de hond wegglijd. Til je hond nu in de kuip, beloon hem uitbundig met je stem. Houd hem op zijn plaats met een hand en schep met de andere hand water over de vacht. De sproeikop van de douche gebruiken is ook mogelijk.

Waarom mag je een puppy niet wassen?

Omdat de kop en oren van je viervoeter gevoelig zijn is het niet aan te raden om deze met een waterstraal te wassen. Vanaf de nek tot de staart kun je wel met een waterstraal je pup voorzichtig wassen. Bouw dit rustig op zodat hij kan wennen aan deze nieuwe ervaring.

Waar kan je een puppy mee wassen?

Een puppy wassen doe je met speciale hondenshampoo voor puppy’s. Deze milde verzorgingsproducten hebben een lage PH-waarde en voorkomen huidirritatie bij pups. Belangrijk: jouw eigen flacon Andrélon is níet geschikt voor honden.