Welke maat heeft een Labrador?

Welke maat heeft een Labrador?

Maat M (36 – 42cm) is vaak geschikt voor middelgrote rassen zoals bijvoorbeeld de springer spaniël, labrador, labradoodle, border collie beagle, Engelse cocker spaniël, stafford, pekinees en west highland white terriër.

Is Labrador mannelijk of vrouwelijk?

Mannelijke labradors zijn meestal niet alleen wat groter, maar ook wat zwaarder in vergelijking met hun vrouwelijke tegenhangers. Het ideale gewicht voor een Labrador reu is 30-36 kg en voor een Labrador teef is dat 25 tot 32 kg. Als je meer wil weten over het gewicht van Labradors kan je hier verder lezen.

Hoe groot wordt Labrador teef?

Hoogte en gewicht Ideale schofthoogte van de Labrador reu is 56-57 cm, die van de teef 54-56 cm. Een Labrador weegt ongeveer 35 kilo.

Wat is een Werklijn hond?

Honden uit een werklijn. Bij werklijnen wordt er gefokt op de bruikbaarheid van de hond in de taak die ze van oudsher uitvoeren. Ze moeten dus écht kunnen werken, dat maakt dat ze afwijken van de rasstandaard, zowel fysiek als qua karakter. Vaak zien de werklijnen er uit zoals de honden er vroeger ook al uitzagen.

Waar jagen labradors op?

Ze werden in Engeland vooral ingezet op de jacht op waterwild in waterrijke en moerassige gebieden. Vanuit Heron Court begon de zegetocht over de wereld van deze honden die, na de erkenning in 1903 door de Engelse Kennelclub als “Labrador Retriever” verder door het leven gingen en geroemd en beroemd werden.

Welke maat tuig Labrador pup?

Een slanke Labrador zal een tuig in M of L nodig hebben, terwijl een grote, zware labrador een tuig in maat L of XL nodig heeft. Een Labrador pup groeit heel snel, waardoor je het beste een ruim verstelbaar tuigje, zoals het Hunter Divo tuig kunt bestellen.

Waarom kiezen voor een labrador?

Labradors zijn fantastische familiehonden. Hun warm temperament maakt ze geweldig met andere huisdieren en kinderen. Ze houden er ook van deel uit te maken van een roedel en zijn graag lid van de familie. In feite hebben ze een scherp instinct om hun mensen te beschermen en voor hen te zorgen.

Welke kleur heeft een labrador?

Zwart
ChocoladebruinGeel
Labrador-retriever/Kleuren