Is Denemarken hondvriendelijk?

Is Denemarken hondvriendelijk?

Honden zijn altijd welkom op het strand in Denemarken. Vooral de gigantisch brede stranden langs de Westkust zijn paradijsjes voor energieke viervoeters. Let wel op het jaargetijde. Ga je namelijk tussen 1 april tot en met eind september op vakantie in Denemarken, dan moet je je hond aanlijnen op het strand.

Welke honden mogen niet in Denemarken?

Opgelet: Volgende hondenrassen zijn niet toegestaan: Pit bull terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak!!

Is Zweden hondvriendelijk?

Uiteraard wil je graag je favoriete viervoeter(s) meenemen op vakantie. Zweden is een hondvriendelijk land maar er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je je hond naar Zweden wil meenemen.

Is Denemarken een leuk vakantieland?

Denemarken is een ideaal vakantieland: het is lekker dichtbij, prachtige natuurgebieden, mooie stranden en ruime vakantiehuizen. Maar ook veel kindvriendelijke attracties, gezellige stadjes, interessante bezienswaardigheden voor stellen en heerlijke ijsjes!

Hoe kom ik aan een paspoort voor honden?

Om een paspoort aan te vragen en te registreren heeft de dierenarts vanaf 1 november 2021 het UBN nodig van de eerste eigenaar. De dierenarts registreert het paspoortnummer in een van de daarvoor aangewezen portalen.

Hoe snel werkt rabiës vaccinatie hond?

Sommige landen vereisen een rabiës titer bepaling (bloedtest). De rabiës titer bepaling kan pas 21 dagen na de vaccinatie datum worden uitgevoerd. Het bloed moet worden opgestuurd naar een gecertificeerd laboratorium en de uitslag duurt soms enkele weken.

Welke hondenrassen zijn verboden in Zweden?

Sinds 1 juli 2010 zijn de volgende hondenrassen niet toegestaan: Pitbull Terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak.

Wat mee te nemen op vakantie naar Zweden?

Paklijst Zweden Sun Dance

  • Goed ingelopen wandelschoenen. Zie ook toelichting hieronder.
  • Dagrugzakje.
  • Kleding voor alle weertypen. Zie ook toelichting hieronder.
  • Waterfles, bidon of lege fles, 1 tot 1,5 liter.
  • Handdoeken.
  • Douchegel, shampoo, tandpasta etc.
  • Iets te snoepen voor onderweg.
  • Iets te lezen.