Wat kun je worden met Optometrie?

Wat kun je worden met Optometrie?

Dan kun je solliciteren bij een oogkliniek of een ziekenhuis. In het ziekenhuis werk je samen met een oogarts. Sommige afgestudeerde optometristen kiezen voor een baan bij een instituut voor blinden en slechtzienden. Daar helpen ze patiënten bij het kiezen van geschikte hulpmiddelen.

Wat is het verschil tussen een orthoptist en een optometrist?

Orthoptie betekent letterlijk ‘de leer van het rechtzien’. In tegenstelling tot een optometrist heeft een orthoptist een eigen deskundigheidsgebied binnen de oogheelkunde. Een orthoptist diagnosticeert en behandelt stoornissen in de samenwerking en ontwikkeling van de ogen.

Waar kun je werken als optometrist?

Waar werk je? Een optometrist werkt bij een opticien, een (oog)ziekenhuis of oogheelkundige kliniek, een instituut voor blinden en slechtzienden, een laboratorium of een contactlezencentrum.

Wat verdiend een optometrist?

Het aanvangssalaris van een Optometristen en orthoptisten bedraag meestal tussen de € 1.746 en € 2.258 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.169 en € 2.855 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een optometrist per uur?

Het gemiddelde optometrist salaris in Nederland is € 48.984 per jaar of € 25,12 per uur.

Wat doet een orthoptist-optometrist?

De activiteiten van de orthoptist-optometrist kunnen opgedeeld worden in onderzoeken en behandelingen. De onderzoeken bestaan bijvoorbeeld uit het observeren en analyseren van de hoofdhouding en oogstand, het onderzoek van de beweeglijkheid van het oog, de gezichtsscherpte, stoornissen in het kleurenzien…

Hoeveel verdien je als orthoptist?

Wat is de salaris van een optometrist?

Check je salaris! Het aanvangssalaris van een Optometristen en orthoptisten bedraag meestal tussen de € 1.746 en € 2.258 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.169 en € 2.855 per maand bij een werkweek van 38 uur.