Hoe schrijf je officieel?

Hoe schrijf je officieel?

officieel. officieel bijv. naamw. Uitspraak: [ɔfiˈʃel] 1) volgens de regels van de instanties die erover gaan Voorbeeld: `een officiële regeling`Antoniem: officieus 2) deftig en feestelijk Voorbeeld: `officiële opening van…

Hoe schrijf je Nederlands?

Taalnamen krijgen in het algemeen een hoofdletter. Het is bijvoorbeeld het Fries, het Nederlands, het Vlaams en het Catalaans. Dat geldt ook voor ‘bedachte’ talen als het Esperanto, het Volapük en het Klingon.

Hoe schrijf je dat woord?

Hoe gebruik je haakjes rondom een deel van een woord? Is het bijvoorbeeld (woorden-)boek of (woorden)boek? De juiste schrijfwijze is (woorden)boek, zonder spatie of streepje. Er komt geen koppelteken als je een deel van een woord tussen haakjes zet, ténzij het woord zonder haakjes al een koppelteken bevat.

Hoe schrijf je team?

teams (meerv.) Een team is een groep personen die door middel van samenwerking probeert om hetzelfde doel te bereiken.

Wat betekent het woord officieel?

officieel – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: of-fi-ci-eel 1. zoals het eigenlijk hoort ♢ hij gedraagt zich altijd erg officieel 2. goedgekeurd door wie bevoegd is ♢ hier volgt een officiële mede…

Wat is een electoraal?

1 keurvorstelijk; 2 in verband staande met de verkiezingen, verkiezings-.

Hoe schrijf je succes?

1suc·ces (het; o; meervoud: successen) 1goede afloop, uitkomst of uitslag: succes hebben; iem. succes wensen2iets dat goed afloopt: het optreden was een groot succes 2suc·ces (tussenwerpsel) 1gezegd om iem. het beste te wensen: succes!; veel succes!; succes met je examen!

Hoe schrijf je samengestelde woorden?

HOOFDREGEL: Schrijf samenstellingen en afleidingen aaneen. Een samenstelling kan zelf ook weer het linker- of rechterdeel van een nieuwe samenstelling zijn (keukentafelgesprek, designkeukentafel). Een afleiding is een woord dat bestaat uit een grondwoord en een of meer voor- of achtervoegsels (onschuldig).

Hoe schrijf je aanelkaar?

Wat is goed: aan elkaar of aanelkaar? En hoe zit het bijvoorbeeld met bij elkaar / bijelkaar en met elkaar / metelkaar? Correct zijn: aan elkaar, bij elkaar en met elkaar.