Is Edegem lage-Emissiezone?

Is Edegem lage-Emissiezone?

Sinds 1 februari 2017 zijn de Antwerpse binnenstad en Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen daar niet meer rijden om de luchtkwaliteit te verbeteren. Op 1 januari 2020 zijn de toelatingsvoorwaarden strenger geworden.

Hoe controleren ze lage-Emissiezone?

Hoe verloopt de controle van een nummerplaat precies? De nummerplaat van elk voertuig dat de lage-emissiezone (LEZ) binnenrijdt, wordt geflitst door een slimme camera. Tien dagen na het binnenrijden van de LEZ start de geautomatiseerde filtering van alle voertuigen die zijn binnengereden.

Hoe weet ik of mijn auto Euro 5 is?

Het basisprincipe om te weten te komen wat de Euronorm van je wagen is, is vrij eenvoudig: je kijkt het gewoon na op het inschrijvingsbewijs (grijze kaart). De Euronorm wordt daar doorgaans vermeld naast de code ‘V. 9’ op het officiĆ«le document.

Waar ligt de lage-emissiezone Antwerpen?

De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn een lage-emissiezone. De meest vervuilende voertuigen mogen hier niet meer rijden. Vermijd een boete en kijk zeker na of uw voertuig nog toegelaten is op sna.be/LEZ.

Welke steden hebben lage-emissiezone?

Lokale toegangsregels in Antwerpen, Gent en Brussel Antwerpen en Gent zijn momenteel de enige Vlaamse steden met een lage-emissiezone (LEZ).

Is Mortsel lage-emissiezone?

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn de Antwerpse binnenstad en Linkeroever een lage-emissiezone (LEZ). Sinds 2017 mogen de meest vervuilende voertuigen de stad niet meer inrijden. Vanaf 1 januari 2020 gelden er strengere regels!

Waar zijn lage emissiezones?

Antwerpen, Brussel en Gent hebben een lage-emissiezone (LEZ) ingesteld met beperkte toegang en tol voor de meest vervuilende voertuigen. In Walloniƫ gelden de verboden op het hele gewestelijke grondgebied vanaf 2023. Zo bepaal je de Euronorm van je auto.

Is Berchem lage-emissiezone?

Posthofbrug: in het laatste deel van de Posthofbrug nabij Berchem station is het niet mogelijk om terug te keren. De LEZ-borden zijn nu eerder zichtbaar op de Posthofbrug zodat bestuurders nog reglementair kunnen terugkeren zonder de LEZ in te rijden.

Welke steden mag je niet in met diesel?

In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Arnhem ben je in de milieuzone niet langer welkom met een oudere dieselauto. De ‘harmonisatie’ per 2020 maakt het ook andere Nederlandse steden makkelijk om vervuilende diesels te weren.