Waarom wordt een huis verzegeld?

Waarom wordt een huis verzegeld?

Indien al vaker harddrugs in uw pand aangetroffen is, kan uw pand gesloten worden voor onbepaalde tijd. De burgemeester mag niet zomaar uw woning sluiten. U kunt in de meeste gevallen een zienswijze indienen. Het is van belang dat u tijdig het besluit van de gemeente meld aan ons om erger te voorkomen.

Wat gebeurd er met een drugspand?

Wat gebeurt er bij een sluiting van een drugspand? Dit verschilt per gemeente. De meeste gemeentes komen de sloten van uw woning veranderen en verzegelen de toegangsdeur.

Wat is het Damoclesbeleid?

Artikel 13b van de Opiumwet (ook wel de wet Damocles genoemd) geeft de burgemeester de bevoegdheid om handhavend op te treden tegen drugshandel vanuit cafés, coffeeshops of andere voor publiek toegankelijke lokalen.

Welke bevoegdheid wordt gebruikt om drugs panden te sluiten?

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet is hij bevoegd om een pand waarin drugs wordt gevonden te sluiten. Daarvoor kan de burgemeester een zogenaamde last onder bestuursdwang opleggen. Dat is een ingrijpende maatregel: het pand wordt gesloten en verzegeld.

Kan een koopwoning gesloten worden?

Artikel 17 van de Woningwet verschaft een bevoegdheid tot sluiting van een pand indien daarin – in strijd met bij of krachtens de Woningwet gestelde voorschriften – activiteiten plaatsvinden die gepaard gaan met een bedreiging van de leefbaarheid of een gevaar voor de veiligheid of de gezondheid.

Wie is bevoegd voor Opiumwet?

1 De burgemeester is bevoegd tot oplegging van een last onder bestuursdwang indien in een woning of lokaal of op een daarbij behorend erf: a. een middel als bedoeld in lijst I of II dan wel aangewezen krachtens artikel 3a, vijfde lid, wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig is; b.

Wat houdt de wet van Damocles in?

De Wet Damocles is een wijziging van de Nederlandse Opiumwet die een juridisch instrument biedt om op te treden tegen een coffeeshop die de voorwaarden overtreedt of de handel in drugs vanuit andere lokalen zoals cafés en winkels, maar ook woningen.

Hoe werkt de Opiumwet?

In de Opiumwet wordt gewerkt met twee lijsten drugs. Op lijst I staan drugs met een onaanvaardbaar risico, ook wel harddrugs genoemd (zoals cocaïne, amfetamine, MDMA (XTC), heroïne en LSD). Op lijst II staan drugs waarvan de risico’s minder groot zijn dan van de drugs op lijst I, ook wel softdrugs genoemd.

Wat is er vastgelegd in de Opiumwet?

De Opiumwet is de wet waarin de meeste drugs staan beschreven. De Opiumwet bestaat uit lijst I en lijst II. Middelen op lijst I zijn volgens de wet gevaarlijker dan middelen op lijst II. Heroïne, cocaïne, XTC en GHB zijn voorbeelden van middelen die op lijst I staan; cannabis staat op lijst II.

Wat valt er onder de Opiumwet?

Veel gebruikte middelen die onder deze wet vallen zijn bepaalde slaap- en kalmeringsmiddelen (bijvoorbeeld diazepam of temazepam), sterke pijnstillers (zoals morfine), ADHD-middelen (methylfenidaat, oftewel Ritalin of Concerta), sommige medicijnen tegen epilepsie en medicinale cannabis.

Wat verbied de Opiumwet?

Illegale middelen staan op de Opiumwet. De Opiumwet verbiedt het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van de middelen die onder die wet vallen.

Is de vraagprijs bindend?

Als een kandidaat-koper akkoord gaat met de geafficheerde vraagprijs, dan is de verkoper dus niet verplicht zijn pand te verkopen aan deze kandidaat. De verkoop ontstaat pas definitief op het moment dat de verkoper zijn goedkeuring geeft aan de kandidaat-koper.

Hoe bindend is een bod op een huis?

De koop van een huis is alleen geldig als u een schriftelijk contract tekent. U zit dus niet meteen aan de woning vast als u een bod uitbrengt. Ook niet als u de vraagprijs biedt. Of als u meer biedt dan de vraagprijs.

Is een mondeling bod op een huis bindend?

Het belangrijkste: een mondeling bod is niet bindend. Volgens de wet is er alleen een overeenkomst als dat op papier staat en door de koper is ondertekend.

Is de vraagprijs van een huis bindend?

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: je bent niet verplicht om je pand te verkopen als een kandidaat-koper je de vraagprijs biedt. In de rechtspraak wordt het afficheren van de vraagprijs beschouwd als een uitnodiging tot onderhandelen, maar verplicht het je niet om je woning effectief aan die prijs te verkopen.

Heeft het zin om de vraagprijs te bieden?

De vraagprijs is een tactische prijs waarbij er veel mensen komen kijken. De makelaar weet door ervaring wat een handige vraagprijs is om te vragen voor het maximale resultaat. Veel mensen weten dat ze boven de vraagprijs moeten bieden.

Is een mail bindend bij een bod van een huis?

Een bod doen als kandidaat-koper is allesbehalve vrijblijvend. Zodra je een bod doet, ben je immers verplicht om je eraan te houden. Als de verkoper je bod aanvaardt, moet je de woning dus kopen voor het bedrag dat je voorstelde, zelfs al staat je bod niet op papier. Zo is zelfs een bod via mail of sms bindend!

Kan je nog bieden op een huis onder bod?

Kan je nog bieden op een huis verkocht onder voorbehoud? Interesse tonen kan, maar bieden op een huis verkocht onder voorbehoud, dat kan helaas niet meer.

Kan je een bod op een huis intrekken?

Je mag je bod namelijk op ieder moment wijzigen, zowel de koopprijs als de ontbindende voorwaarden. Je mag je bod ook helemaal intrekken. Daarnaast kun je bij het uitbrengen van het bod vermelden tot wanneer deze geldig is.