Hoeveel procent woont in een rijtjeshuis?

Hoeveel procent woont in een rijtjeshuis?

Woon je in een rijtjeshuis een hoekwoning of een flat? Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 40 procent van de Nederlandse gezinnen in een rijtjeshuis woont. Mensen die huren wonen over het algemeen kleiner dan huiseigenaren.

Hoeveel mensen wonen er in een rijtjeshuis?

Nergens in de Europese Unie wonen zoveel mensen in rijtjeshuizen als in Groot-Brittanniƫ, Ierland en Nederland. Van de circa zeven miljoen woningen in Nederland zijn er circa vier miljoen als rijtjeshuis gebouwd. Circa tien miljoen Nederlanders wonen in een rijtjeshuis.

Hoeveel procent heeft een koophuis?

In Nederland heeft circa 70 procent van de bevolking een eigen woning. Daarvoor heeft 61 procent een hypotheek afgesloten. Daarmee torent Nederland ver boven andere landen uit; het gemiddelde in de hele EU is 26,5 procent.

Hoeveel Nederlanders wonen in een rijtjeshuis?

Ruim zes op de tien Nederlanders woont in een rijtjeswoning, zo blijkt uit de cijfers. Alleen in Ierland en het Verenigd Koninkrijk zijn rijtjeshuizen vergelijkbaar populair; ook daar woont zo’n 60 procent van de bevolking in een tussenwoning.

Wat is het verschil tussen woning en huis?

De woorden zijn vaak inwisselbaar, maar het woord woning is ruimer en abstracter. Een woning kan ook een flat of een appartement zijn. En huis heeft ook nog andere betekenissen, bijvoorbeeld van Oranje, van een slak, van een horloge en van een planeet.

Waarom heet het herenhuis?

Een herenhuis is een chique woning en heeft veel woonruimte. Vroeger hadden dit soort huizen hoge bouwkosten vergeleken met andere huizen. Vanwege deze kosten woonden alleen de rijken in herenhuizen. Dit werden ook wel de ‘heren’ genoemd, vandaar dat dit soort huizen ‘herenhuizen’ heten.

Wat is een modern herenhuis?

In een modern huis vind je vaak grote open ruimtes, een open indeling en veel licht, doordat het is omringd met glas en grote raampartijen. Ruimtes zoals de woonkamer, keuken en tv-hoek lopen in elkaar over en zorgen voor direct contact met de tuin. Zo wordt de (natuurlijke) omgeving als het ware binnengehaald.