Hoe bereken je hypotheek per maand?

Hoe bereken je hypotheek per maand?

Maandlasten berekening = (maandrente / (1-((1+maandrente)^ – aantal maanden))) x hypotheekbedrag. Uitkomst in dit voorbeeld is een maandlast van €1.098,19.

Wat kost 150000 aflossingsvrij?

In dit geval mag je dus maximaal €150.000 financieren middels een aflossingsvrije hypotheek. De maandlasten bedragen voor dit deel van de hypotheek dus 2% van €150.000 = €150.000 * 2% = €3000 per jaar / 12 maanden = €250 euro bruto maandlast per maand.

Hoeveel betaal je bij aflossingsvrije hypotheek?

Het woord zegt het al: bij een aflossingsvrije hypotheek los je niet af, je betaalt maandelijks alleen rente. Is de looptijd van je hypotheek voorbij, dan moet je de lening in principe in één keer betalen. Meestal kun je de hypotheek hierna verlengen of oversluiten.

Wat betaal je bij een aflossingsvrije hypotheek?

Met een Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. Tijdens de looptijd los je in principe niets af. Dit doe je bij verkoop van de woning of in geval van overlijden. Of door tussentijds toch af te lossen met bijvoorbeeld spaargeld.

Hoe bereken je een hypotheek?

Met de handige online rekentool van De Hypotheker bereken je in een handomdraai je maximale hypotheek. Zo weet je meteen binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.

Wat is een hypotheeklasten berekenen?

U kunt de hypotheeklasten berekenen voor een hypotheek die uit maximaal drie delen bestaat. Een hypotheek kan uit meerdere delen bestaan, bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek met een aflossingsvrij deel en/of met een verschillende rente, rentevastperiode of looptijd. Kies hier uit hoeveel delen uw hypotheek bestaat.

Wat is de netto maandlast van een hypotheek?

De berekening toont de bruto en netto maandlasten van de hypotheek. Bij het berekenen van de netto maandlast wordt er vanuit gegaan dat alle hypotheekrente aftrekbaar is. Er wordt hierbij ook rekening gehouden met het eigenwoningforfait, de tariefsaanpassing aftrek kosten eigen woning en (optioneel) het verschil in algemene heffingskorting.

Wat is een hypotheek-lening?

Aflossen van een hypotheek-lening. Een hypotheek-lening is een lening waarbij een huis of appartement (een onroerend goed) in hypotheek word gegeven. Dit wil zeggen dat dit onroerend goed als onderpand wordt gegeven: indien je niet in staat bent de lening terur te betalen, zal de bank het huis of appartement verkopen.