Wat valt onder het begrip loon?

Wat valt onder het begrip loon?

Loon is alles wat een werknemer van u krijgt op grond van zijn dienstbetrekking. Het gaat niet alleen om loon in geld, maar ook om loon in natura, kostenvergoedingen en aanspraken. Ook bestuurders en vrijwilligers kunnen als werknemer gezien worden.

Welke soorten loon zijn er?

Vormen van loon

  • De eerste en meest voorkomende vorm van loon is geld.
  • De tweede loonvorm is uitbetaling in zaken, zoals een auto.
  • De derde vorm is het gebruik van een woning.
  • De vierde loonvorm is uitbetaling in de vorm van een dienst, voorziening of werkzaamheden die de werkgever betaalt.

Wat valt er onder uniform loonbegrip?

De WUL houdt in dat er één loonbegrip komt voor de loonbelasting/premies volksverzekeringen (loonheffing), premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). Met andere woorden: het brutoloon sociale verzekeringen = loon voor de Zvw = loon voor de loonheffing (LH).

Wat valt onder maandsalaris?

Wanneer u standaard 40 uur per week werkte, dan berekent u dus het bruto uurloon x de arbeidsduur per maand. Kreeg u naast dit uurloon ook nog stukloon of bijvoorbeeld een bepaalde soort provisie? Dan is er eigenlijk sprake van twee bruto maandsalarissen.

Is SV-loon hetzelfde als uniform loon?

Bij inkomensverzekeringen wordt er onderscheid gemaakt tussen bruto loon en het uniform loon. Om tot het uniform loon te komen worden die bestanddelen afgetrokken die zowel voor de loonheffing als de premies werknemersverzekeringen onbelast zijn.

Wat is het verschil tussen brutoloon en SV-loon?

De termen loon sociale verzekeringen (sv), loon Zorgverzekeringswet (Zvw) en fiscaal loon zijn in veel gevallen van de loonstrook verdwenen. In plaats daarvan wordt de term heffingsloon gebruikt. De werkgever betaalt sinds 2013 de Zvw-premie. Daardoor ziet u deze niet meer terug op uw loonstrook.