Wie is als God Bijbeltekst?

Wie is als God Bijbeltekst?

Deze vier namen van God geven een goed beeld van wie God is: Hij is die er zijn zal (voor mensen) als Vader, Koning en schepper. Als schepper van hemel en aarde leeft God niet alleen samen met mensen in tijd en ruimte, maar ook buiten de tijd en ruimte die Hij zelf geschapen heeft: ‘in eeuwigheid’.

Wie zijn leven niet wil geven tekst?

Wie zijn leven niet wil geven, niet wil delen met zovelen, met een ander, gaat verloren. Wie wil geven wat hij heeft, die zal leven, opgegeten, die zal weten dat hij leeft. Daarover gaat het hier altijd ook deze eerste zondag van de veertig daagse vasten naar Pasen toe. Al zingen wij deze woorden vandaag niet.

Hoe ervaar je God in je leven?

God openbaart zich niet op bepaalde momenten aan bepaalde mensen maar is universeel en permanent voorhanden. God is niet een aparte instantie buiten ons, maar onderdeel van de totale werkelijkheid. Andersom: de werkelijkheid is doortrokken van God. Zoals brooddeeg door gist.

Kan je God voelen?

De adem is een Godsgeschenk en God kan je genezend aanraken – of zelfs je lichaam heftig beroeren. Bij mystici is het lichaam belangrijk, onder meer als voertuig voor de eenwording met God.

Wie is God Psalm?

Want al de goden van de volken zijn afgoden, maar de HEERE heeft de hemel gemaakt. Majesteit en glorie voor Zijn aangezicht, macht en luister in Zijn heiligdom. God is onze lofzang waard, omdat Hij boven alles staat. God is de bron van ons bestaan, van het leven en van de aarde.

Wat betekent Wie is als God?

Michaël (‘Wie is als God’) is een aartsengel en opperbevelhebber van alle engelen. Hij is de banierdrager van Christus en leider van de hemelse heerschaar. Gezien de woelingen in de wereld heeft hij het meest te doen om voor rust en vrede te zorgen. God heeft hem de sleutels van de hemel gegeven.

Hoe kan ik geloven in God?

Jezus, bidden en bijbel lezen helpen je om meer van God te zien en Hem beter te leren kennen. Je mag er op vertrouwen dat God niets liever wil dan dat je Hem beter leert kennen. Zijn Geest, de heilige Geest, zal je helpen en de weg wijzen hierin, daar mag je jezelf vol vertrouwen en verwachting voor openen.

Wat is de God van de christenen?

Christenen geloven in één God maar spreken wel van de drie-eenheid God, Jezus en de Heilige Geest. God is de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest is de Geest van God (zowel de Vader als de Zoon) op aarde en in mensen.

Hoeveel aartsengelen zijn er?

Volgens joods-christelijke overleveringen zijn er zeven aartsengelen. Drie van hen worden in de katholieke Kerk vereerd: Michaël, Gabriël en Rafaël. Aartsengelen zijn geestelijke wezens die in Gods nabijheid leven.

Wie was St Michaël?

Michiel of Sint-Michaël is een aartsengel. Zowel het oude als het nieuwe testament bevatten verhalen over hem. Apokalyps 12 vertelt hoe de aartsengel een gevecht met de draak wint. In het tiende hoofdstuk van het boek Daniël wordt gezegd dat Michaël de enige vorst is die Daniël helpt.

Hoe begin je met geloof?

Een kerkgenootschap is een bijzondere rechtspersoon. Je kan die ook oprichten zonder notaris. Ook kan je een kerk inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Je kan een geloof ook uitoefenen via een stichting of een vereniging.