Inhoudsopgave
Wat is Huwelijksvermogensrechtelijke gemeenschap?
De gemeenschap omvat alle gezamenlijke goederen en gezamenlijke schulden die echtgenoten vóór het huwelijk al hadden en alle goederen en schulden die zij vanaf aanvang van de gemeenschap tot aan de ontbinding van de gemeenschap verkrijgen of maken.
Wat is een finaal verrekenbeding?
Het finaal verrekenbeding is een beding dat je kunt opnemen in de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Die afspraak bepaalt dat jullie bij het uit elkaar gaan het gemeenschappelijk vermogen verdelen alsof er een gemeenschap van goederen was. Het finaal verrekenbeding werkt ook bij overlijden.
Welke goederen en schulden zijn van de beperkte gemeenschap uitgezonderd?
Schulden die daarvan uitgezonderd worden, zijn schulden die privé goederen betreffen, schulden die tot een nalatenschap behoren waartoe één echtgenoot gerechtigd is en schulden die zijn ontstaan uit door één van de echtgenoten gedane giften, gemaakte bedingen en aangegane omzettingen (ex artikel 4:126).
Wat is een periodiek verrekenbeding?
Het periodiek verrekenbeding houdt in dat de echtgenoten periodiek (jaarlijks) de overgespaarde inkomsten met elkaar zullen delen. Met overgespaarde inkomsten worden bedoeld de inkomsten die de echtgenoten overhouden na voldoening van de kosten van de huishouding.
Wat zijn huwelijkse voorwaarden?
Wat zijn huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden? Met voorwaarden bepaalt u zelf welke bezittingen en schulden van u samen zijn en welke persoonlijk. Bezittingen die tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ontstaan, kunnen zo toch van u blijven. Bijvoorbeeld uw spaargeld of een waardevolle kunstcollectie.
Hoe regelt U huwelijkse voorwaarden of partnerschap?
Dit regelt u via huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden kunt u het beste vastleggen bij de notaris vóór uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dan is er namelijk nog geen gemeenschappelijk bezit ontstaan.
Welke huwelijksvoorwaarden Kunt u vastleggen bij de notaris?
Huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden kunt u het beste vastleggen bij de notaris vóór uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dan is er namelijk nog geen gemeenschappelijk bezit ontstaan.