Hoelang is een Internationaal Rijbewijs geldig?

Hoelang is een Internationaal Rijbewijs geldig?

Een Internationaal Rijbewijs is na afgifte één jaar (IRB model 1949) óf drie jaar (IRB model 1968) geldig. Een IRB kost €18,95 (IRB model 1949) óf €24,95 (IRB model 1968). Je kunt een internationaal rijbewijs NIET online aanvragen; het is uitsluitend in fysieke ANWB-winkels.

Hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn in Spanje?

Nederlanders en Belgen woonachtig in Spanje kunnen gebruik (blijven) maken van hun Nederlandse of Belgische rijbewijs tot het einde van de geldigheid van dit rijbewijs….

14-20 maart + 45 dagen (30+15 dagen)
4-10 april + 90 dagen (30+4×15 dgn)
11-17 april + 105 dagen (30+5×15 dgn)
18-24 april + 120 dagen (30+6×15 dgn)

Is Nederlands rijbewijs geldig in Spanje?

In landen van de Europese Unie (EU) mag u aan het verkeer deelnemen met een geldig Nederlands rijbewijs. In landen buiten de EU heeft u daarnaast soms een internationaal rijbewijs nodig. Dit is een gewaarmerkte vertaling van uw huidige rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs aanvragen via ANWB-verkooppunten.

Wat is internationaal rijbewijs?

Een internationaal rijbewijs is een vertaling van je rijbewijs voor het buitenland. Er staan meerdere talen op, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen je mag besturen. Het internationale rijbewijs is alleen nodig in bepaalde landen buiten de Europese Unie en dan vooral bij het huren van een auto.

Wanneer is uw rijbewijs geldig?

Uw rijbewijs is geldig tot de datum die op uw rijbewijs staat. Vanaf die datum is het verlopen en moet u een nieuw rijbewijs hebben. U moet ook een nieuw rijbewijs aanvragen als u slaagt voor een andere rijbewijscategorie. Of als uw rijbewijs niet meer leesbaar is.

Wanneer moet men een verlopen rijbewijs verlengen?

Is men woonachtig in een lidstaat van de EU of EVA oftewel de Europese Unie of Europese Vrijhandels Associatie dan dient men een verlopen rijbewijs te verlengen in het land waar men woont. Vanaf 2013 zijn de rijbewijsregels voor alle landen binnen de EU gelijk getrokken en dat houdt in dat men ook hetzelfde rijbewijs in dat land kan krijgen.