Hoe hoog is de jeugdwerkloosheid op het moment?

Hoe hoog is de jeugdwerkloosheid op het moment?

Daling jeugdwerkloosheid De jeugdwerkloosheid is de afgelopen drie maanden flink gedaald, van 128 duizend in april tot 107 duizend in juli.

Wat is jeugdwerkloosheid?

jeugdwerkloosheid = de jeugdwerkloosheid zelfst. naamw. (v.) Uitspraak: [`jøxtwɛrkloshɛit] situatie dat jongeren geen baan hebben Voorbeeld: `een actieplan voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid` ……

Hoeveel procent van de allochtonen is werkloos?

In 2020 nam de werkloosheid weer toe, onder personen met een niet-westerse migratieachtergrond het meest. Was in 2014 nog 16,5 procent van de niet-westerse beroepsbevolking werkloos, vervolgens daalde dit naar 7,3 procent in 2019 en steeg vorig jaar naar 8,2 procent.

Hoeveel werklozen in Nederland 2021?

Het aantal werklozen kwam in december 2021 uit op 369 duizend. Dat is 3,8 procent van de beroepsbevolking. Het werkloosheidspercentage valt iets hoger uit dan in november 2021, toen dit 3,7 was. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen wel nog met gemiddeld 10 duizend per maand.

Wat voor soorten werkloosheid zijn er?

Er zijn vier soorten werkloosheid:

  • Conjuncturele werkloosheid.
  • Structurele werkloosheid.
  • Frictiewerkloosheid.
  • Seizoenswerkloosheid.

Wat voor werkloosheid is er?

Volgens de definitie van de International Labour Organization (ILO) is iemand werkloos als hij tussen 15 en 75 jaar is, geen betaald werk heeft, actief op zoek is en beschikbaar is. Het aantal werklozen verschilt van het aantal werkloosheidsuitkeringen.

Is er veel werkloosheid in Duitsland?

De werkloosheid in Duitsland is vorige maand verder toegenomen vanwege de coronacrisis, al viel de stijging van het aantal werklozen veel minder sterk uit dan een maand eerder. Volgens het Duitse federale arbeidsbureau steeg in juni het aantal werklozen met 69.000 tot ruim 2,94 miljoen.

Hoeveel werklozen zijn er op dit moment in Nederland?

De werkloosheid in Nederland is in juli toegenomen met 19.000 mensen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt. Het aantal werklozen staat nu op 694.000. Dat betekent dat 8,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit.