Wat betekent basisloon op loonstrook?

Wat betekent basisloon op loonstrook?

Het basisloon is namelijk het bruto maandsalaris als je fulltime werkt. Hier vind je de maandelijkse betalingen (bovenop je basisloon), zoals ploegentoeslag en overwerktoeslag. Dit zijn bruto inhoudingen voor bijvoorbeeld een pensioenregeling.

Wat is onbetaald verlof?

Bij onbetaald verlof neem je een periode vrij waarin je geen salaris krijgt. Dit kun je bijvoorbeeld doen, als je een lange reis wilt maken, of omdat je een sabbatical wilt nemen.

Wat zijn verloonde inkomsten?

Verloonde uren zijn uren waarover u loon betaalt. U vult de verloonde uren in de loonaangifte in. Dat is belangrijk, want het aantal verloonde uren bepaalt de hoogte van uw loonkostenvoordelen en lage-inkomstenvoordeel (LIV). Het aantal verloonde uren bepaalt ook of u recht hebt op het jeugd-LIV.

Wat kost een papadag?

Ouderschapsverlof is onbetaald Voor de uren waarin u ouderschapsverlof heeft, krijgt u geen salaris. Sommige werkgevers betalen wel het loon (gedeeltelijk) door. Dit hangt af van uw cao of van aanvullende arbeidsvoorwaarden. Lees meer over de gevolgen van onbetaald verlof voor uw inkomen.

Wat is een bruto toelage?

V.b.: U gaat een werknemer een (eenmalige) bruto toeslag geven. De toeslag is dus belastbaar voor de premies en loonheffing. U wilt echter dat die bruto toeslag netto op een precies bedrag uitkomt, laten we zeggen € 250,-. Op de loonstrook zult u dan als bruto toeslag bijv.

Wat is het basisloon?

Het basisloon is het loon waarop een werknemer recht heeft gedurende de vier volledige kwartalen die voorafgaan aan zijn vergoedingsaanvraag voor een beroepsziekte.

Wat is basis uurloon?

Uurloon behorende bij het maandelijkse salaris, dus ook bij parttimers bepaald door het basissalaris voor fulltime werken. Om het uurloon te berekenen neemt men het fulltime salaris x 12 (maanden) gedeeld door 52,2 (weken) gedeeld door 38 (uur per week).