Welke bank gratis pinnen Griekenland?

Welke bank gratis pinnen Griekenland?

Voorheen was pinnen in Griekenland gratis wanneer je met je Nederlandse bankpas contanten opnam bij een Griekse geldautomaat. Sinds augustus rekenen alle geldautomaten van Griekse banken echter transactiekosten.

Kun je geld opnemen zonder pinpas?

Opnemen zonder betaalpas is een manier waarmee u contant geld opneemt bij een Geldmaat. Met de ABN AMRO app op uw mobiele telefoon scant u de QR-code op de geldautomaat. Hiervoor heeft u uw plastic betaalpas niet nodig.

Kan je contactloos geld pinnen?

Bij alle Geldmaat automaten Wanneer je bij de geldautomaat staat kies je voor de optie ‘Zonder betaalpas’. Daarna verschijnt een QR-code op het scherm van de geldautomaat die je moet scannen met de ABN AMRO app.

Waar kun je het beste geld wisselen?

Wilt u geld wisselen, doe dat dan alleen bij officiële wisselkantoren. In veel landen is geld wisselen op straat verboden en de kans op oplichting zeer groot. U kunt ook geld wisselen op luchthavens, in hotels en bij banken. Dat is meestal veilig en gebeurt doorgaans tegen de actuele wisselkoers.

Wat kost geld pinnen in Griekenland?

Steeds meer banken in Griekenland brengen onafhankelijk van het opgenomen bedrag € 2 à 3 in rekening per transactie. Die kosten behoren aangegeven te worden op de geldautomaat of op het scherm, echter slechts enkele geldautomaten vermelden de exacte kosten voordat je de pincode invoert.

Wat kost geld opnemen in Griekenland?

Update: Per 1 augustus 2018 rekenen alle Griekse banken transactiekosten bij de opname van contanten via een geldautomaat. Deze kosten variëren van 2 – 4 euro per transactie.

Hoe kan ik betalen zonder bankpas?

Bij contactloos betalen moet u de betaalpas, mobiele telefoon of wearable kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 50,- is meestal geen pincode nodig.

Kan ik contactloos geld afhalen?

Geen probleem, met de KBC Mobile-app kun je met je smartphone geld opnemen aan de geldautomaten in elk KBC-, CBC- en KBC Brussels-bankkantoor.

Waar kan ik briefgeld wisselen?

De meeste guldenbankbiljetten kunt u nog tot 1 januari 2032 inwisselen voor euro’s. Dit doet u bij de Nederlandsche Bank (DNB) in Haarlem. Guldenmunten (als dubbeltjes en rijksdaalders) kunt u bij DNB niet meer omwisselen. Andere valuta kunt u alleen omwisselen in het land waar het geld vandaan komt.