Hoeveel cc mag je rijden als je 17 bent?

Hoeveel cc mag je rijden als je 17 bent?

Ook biedt de verlaging van de minimumleeftijd voordelen voor de rijschoolhouders. Momenteel kunnen jongeren in Nederland vanaf hun zeventiende rijles nemen en vanaf hun achttiende opgaan voor het motorrijbewijs A1 (een cilinderinhoud van maximaal 125 cc en 11 kW).

Hoeveel cc bij welke leeftijd?

De minimum leeftijd hiervoor is 24 jaar. Wil je dus vanaf je 18e motorrijden, dan rijd je eerst op een motor tot 125 cc, vervolgens vanaf je 20e op een motor met maximaal 35 kW en weer twee jaar later op een motor met onbeperkt vermogen. Wil je direct een motor met onbeperkt vermogen, dan moet je wachten tot je 24e.

Hoeveel cc mag je rijden met A1?

Motorrijbewijs afhankelijk van motor

Soort voertuig Vermogen motor Rijbewijs
Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) Rijbewijs A1
Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motor Onbeperkt vermogen Rijbewijs A

Hoeveel cc motor mag je rijden leeftijd?

Een lichte motor heeft een vermogen van maximaal 11 kW. U mag vanaf 17 jaar rijles nemen op een lichte motor en het theorie-examen motor doen. Voor het praktijkexamen moet u minimaal 18 jaar zijn.

Hoe oud moet je zijn om 125 cc te rijden?

Soorten motorrijbewijs: A1, A2 en A Het hangt af van je leeftijd welk motorrijbewijs je kunt halen. Als je 18 of 19 jaar oud bent, kun je alleen het rijbewijs A1 halen. Met dat rijbewijs mag je rijden op motoren met een cilinderinhoud van maximaal 125 cc en een vermogen van maximaal 11 kW.

Hoeveel cc mag je met auto rijbewijs?

Als je het rijbewijs B behaald hebt na 1 mei 2011, mag je na 2 jaar een motorfiets van maximaal 125 cc besturen (maximaal vermogen van 11 kW/15 pk) met een maximale verhouding vermogen/gewicht van 0,1 kW/kg. De enige voorwaarde is minstens 4 uur praktijkopleiding volgen in een rijschool.

Wat is het verschil tussen A1 en A2 rijbewijs?

A1: maximaal 125 cc en maximaal vermogen van 11kw, vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1kw per kg massa. A2: vermogen van ten hoogste 35kw, vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,2kw per kg massa. A : onbeperkt. De categorie waarmee u mag lessen en examen mee mag doen is afhankelijk van uw leeftijd.