Kan meterstanden niet doorgeven?

Kan meterstanden niet doorgeven?

Wat gebeurt er als ik mijn meterstanden niet doorgeef? Als u uw meterstanden niet doorgeeft, maakt de netbeheerder zelf een schatting van uw verbruik. Die schatting is gebaseerd op vroegere meterstanden, en kan dus grondig verschillen van uw werkelijke verbruik.

Kunnen de meterstanden niet kloppen?

Als de meterstanden niet kloppen, kan het zijn dat we je standen hebben geschat. Dit doen we als we geen bruikbare meterstanden hadden. Op de jaarafrekening of eindafrekening zie je dan bij de begin- en/of eindstanden ‘geschatte standen’ staan. Is er een klein verschil met je werkelijke standen, hoef je niets te doen.

Waarom meterstanden doorgeven bij slimme meter?

Een slimme meter is een digitale energiemeter* die ervoor zorgt dat je netbeheerder én je energieleverancier je meterstanden op afstand kunnen uitlezen, als je daarvoor toestemming geeft. Een slimme meter houdt ook bij hoeveel energie je teruglevert. Handig als je zelf zonnepanelen hebt bijvoorbeeld!

Wie moet meterstanden doorgeven bij verkoop huis?

Meterstanden doorgeven bij een koopwoning Vaak zijn de makelaar, de nieuwe en vorige bewoner hierbij aanwezig. Het is gebruikelijk dat de oude en nieuwe bewoner de notitie van de meterstanden ondertekenen. Het is belangrijk dat u de meterstanden zelf op de meter heeft gezien.

Kan meterstanden niet doorgeven Fluvius?

Meteropname op aanvraag Die voeren we uit om ontbrekende of foutieve meterstanden aan te vullen. Deze niet-periodieke meteropneming is niet gratis. Neem telefonisch contact op met Fluvius via 078 35 35 34. Je kunt een afspraak vastleggen van maandag tot en met vrijdag (uitgezonderd feestdagen).

Wat is een afwijkende meterstand?

Er kunnen een aantal redenen zijn dat de meterstanden afwijken: Je hebt de meterstanden niet op tijd doorgegeven aan het energiebedrijf. Gebeurt dit dan neemt men een gemiddeld verbruik. Dat kan dus afwijken van de werkelijke standen.

Wie is verantwoordelijk voor de meterstanden?

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het vaststellen van de meterstanden (zie Meetcode L. 2.). Daarbij is de netbeheerder verantwoordelijk voor het verzamelen van de jaarmeterstanden.

Waarom moet je meterstanden doorgeven?

Je meterstanden zijn erg belangrijk voor een correcte energiefactuur. Behandel ze met de grootste zorg, want ze bevatten veel informatie over je verbruik. Ook als je verhuist, verandert van energieleverancier of groenestroomcertificaten wil aanvragen, moet je de meterstanden doorgeven.

Hoe een slimme meter aflezen?

Moet je een slimme meter zelf aflezen? Een slimme meter hoef je niet meer zelf af te lezen. De netbeheerder kan namelijk zelf je meter aflezen. Dat gaat automatisch en op afstand.

Hoe elektriciteit overnemen?

U kunt het energieovernamedocument gebruiken bij een verhuis, verkoop of verhuur van een woning of na een echtscheiding of overlijden. Met het document legt u de elektriciteits- en/of aardgasmeterstanden definitief vast. Bij een verhuis zal uw energiecontract mee verhuizen naar het nieuwe adres.