Wat moet je doen als je je zorgpas kwijt bent?

Wat moet je doen als je je zorgpas kwijt bent?

Wat moet je doen? Je kunt het beste telefonisch contact opnemen met je zorgverzekeraar en zij zullen ervoor zorgen dat je binnen twee weken een nieuwe zorgpas hebt. De meeste zorgverzekeraars brengen hier geen kosten voor in rekening.

Wat is Gemeentepolis?

De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Deze zorgverzekering wordt aangeboden door jouw gemeente op Gezondverzekerd.nl. In Nederland bieden 330 gemeenten een Gemeentepolis aan.

Wat is Gezondverzekerd?

Gezondverzekerd.nl helpt je besparen op je energielasten. Het kan lastig zijn om in aanmerking te komen voor Goedkope energie. Wij helpen je graag om te besparen. Start de vergelijker en bekijk wat je kunt besparen.

Wat is een Gemeentepakket?

Een VGZ Gemeentepakket via uw gemeente heeft veel voordelen: Korting voor een vaste lage premie per maand. Ruime vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen en lenzen, tandarts en fysiotherapie. U kunt bij de meeste gemeenten het eigen risico meeverzekeren. De gemeente betaalt vaak mee als u een lager inkomen heeft.

Hoe vraag ik een nieuwe zorgpas aan?

In Mijn CZ kunt u een nieuwe zorgpas aanvragen. U krijgt dan een zorgpas mét EHIC (European Health Insurance Card). Die is ook geldig in de meeste Europese landen, handig als u regelmatig naar het buitenland gaat. Bekijk alle voordelen van een EHIC.

Wat is VGZ Gemeentepakket?

Het VGZ Gemeentepakket biedt veel extra vergoedingen voor bijvoorbeeld beweegzorg, mondzorg, alternatieve zorg en brillen en contactlenzen. En u kunt uw eigen risico meeverzekeren met het pakket Compleet inclusief € 0 eigen risico.

Wie is de goedkoopste zorgverzekeraar?

Goedkoopste zorgverzekering 2022: top 5

# Zorgverzekeraar Premie 2022
1 ZieZo € 86,25
2 Anderzorg € 88,50
3 Zorg en Zekerheid € 88,85
4 FBTO € 88,95

Heeft mijn werkgever collectiviteitskorting?

Antwoord: Als je weggaat bij je werkgever, vervalt meestal de collectiviteitskorting. In een enkel geval, bijvoorbeeld bij pensioen, kan de collectieve zorgverzekering worden behouden. Wie naar een werkgever met een eigen collectieve verzekering gaat, kan tussentijds overstappen.

Waarom krijg ik geen zorgpas?

Zeker als je eind december een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten, kan het even duren voordat je je zorgpasje en verzekeringsbewijs ontvangt. Verzekeraars moeten namelijk veel aanvragen verwerken, waardoor het wat langer duurt. Het is goed om te weten dat je wel gewoon naar de huisarts of ziekenhuis kunt.

Heb je een zorgpas nodig?

Heb je geen zorgpas bij de hand? Dan kan je zorgverlener ook vragen om jouw rijbewijs, id-kaart of paspoort om te zien hoe je bent verzekerd. Je kunt ook zonder zorgpasje naar de huisarts of het ziekenhuis. Tip: maak een foto of screenshot van je ziektekostenpas, zodat je deze altijd bij de hand hebt.