Wat kosten een 1 persoonskamer ziekenhuis?

Wat kosten een 1 persoonskamer ziekenhuis?

Extra supplement voor 1-persoonskamers

Type 1-persoonskamer Supplement per dag
luxekamer in de kraamafdeling van ZNA Middelheim € 77,00
kamer in ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis € 62,00
kamer in een ZNA-dienst voor langdurig verblijf (revalidatie) € 34,00
kamer in alle andere ziekenhuizen en diensten van ZNA € 62,00

Wat kost een leeg IC bed per dag?

Verpleegafdeling van het ziekenhuis Eenmaal in het ziekenhuis, hoeft niet iedereen meteen naar de intensive care. Veel patiënten komen op de verpleegafdeling terecht, en dat kost naar schatting zo’n 500 euro per dag.

Wie betaalt ziekenhuisopname?

Wie betaalt wat? De kosten van een ziekenhuisopname worden verdeeld onder u en uw ziekenfonds. Het ziekenhuis factureert de kosten die de verplichte ziekteverzekering (verzekering voor geneeskundige verzorging) draagt, rechtstreeks aan uw ziekenfonds.

Wat kost een rugoperatie?

In principe hoeft u de operatiekosten niet zelf te betalen. Uw basisverzekering vergoedt deze in zijn geheel. Voorwaarde is wel dat u naar een ziekenhuis gaat waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. Als uw eigen risico nog niet op is, moet u wel een deel van de kosten zelf betalen.

Wat kost IC apparatuur?

„Het wordt een eenvoudig apparaat, met daaraan gekoppeld een laptop voor de bediening”, zegt woordvoerster Renee Koekoek van Demcon. Een compleet beademingsapparaat kost tussen de 10.000 en 20.000 euro. Ook Philips gaat extra beademingsapparaten leveren, zo’n 1.000 in totaal.

Wat is er nodig voor 1 IC-bed?

De formatie IC-artsen is minimaal 0,55 fte per IC-bed (conform niveau 2 IC RL 2006). Voor een IC-afdeling met: – 12 bedden of meer, en met een bedbezetting van minimaal 70% over de afgelopen 3 jaar, is minimaal 1 IC-arts/ PA-er exclusief beschikbaar per 6 IC-bedden. De formatie IC-artsen is 0,6-0,9 fte per IC-bed.