Is mijn auto verzekerd tegen hagel?

Is mijn auto verzekerd tegen hagel?

Schade auto hagelstenen Heeft u een allrisk of beperkt casco autoverzekering? Dan is schade aan uw auto door hagelstenen verzekerd. Meestal betaalt u bij hagelschade wel een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Wat kost lichte lakschade?

Voorbeeld kosten bij lakschade

Onderdeel Kosten
Achterscherm 5-drs € 250,00
Achterdeur € 255,00
Dorpel € 165,00
Voordeur € 255,00

Is hagelschade gedekt?

Storm- en hagelschade Heb je autoschade door bijvoorbeeld storm, blikseminslag, hagel of andere ‘natuurschade’? Dan is dit gedekt op de beperkt cascodekking van je autoverzekering. Die dekking heb je ook met een allrisk-polis. Het voordeel is dat je na een schadeclaim niet terugvalt op de bonus-malusladder.

Hoe hagelschade auto herstellen?

Om kleine schade door hagel (zoals putjes en deukjes) te herstellen wordt er gebruikt gemaakt van de schadehersteltechniek “uitdeuken zonder spuiten”. Met deze moderne methode kan hagelschade snel en eenvoudig worden hersteld zonder dat de auto opnieuw gespoten hoeft te worden.

Wat kost hagelschade repareren?

Bij hagelschade zitten er vaak tientallen of zelfs honderden deukjes in het plaatwerk van de auto. De motorkap, het dak en de achterklep kunnen beschadigt zijn. Zelfs de ramen en deuren kunnen schade oplopen of je kan lakschade hebben. Aanvankelijk van de schade kan dit oplopen in hoge kosten, soms wel tot €5000.

Hoe moet je uitdeuken?

Hoe werkt het? Bij deze methode hoef je het onderdeel niet eerst te demonteren. In plaats daarvan verwarm je het gedeukte onderdeel met kokend water, dan wel een föhn of een heteluchtpistool. Als het plastic soepel genoeg is, zet je de zuignap van de ontstopper op de gedeukte plek en trek je de deuk terug.