Hoe zet je een auto op bedrijfsvoorraad?

Hoe zet je een auto op bedrijfsvoorraad?

Zo registreert u een voertuig in uw bedrijfsvoorraad:

  1. Vraag de huidige eigenaar/houder om het kentekenbewijs.
  2. Vervolgens plaatst u het voertuig in uw bedrijfsvoorraad via de applicatie van uw provider of rechtstreeks via de RDW met de dienst Online Registratie Bedrijfsvoorraad.

Kan je een voertuig online overschrijven?

U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Wat is erkenning bedrijfsvoorraad?

Als verzekeringsmaatschappij komt u in aanmerking voor onze ‘erkenning bedrijfsvoorraad’. Hiermee kunt u gestolen voertuigen aanmelden in de bedrijfsvoorraad. De oorspronkelijke eigenaar is daardoor niet meer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen, als het voertuig wordt teruggevonden.

Hoe krijg ik een handelaarskenteken?

Zo werkt het

  1. Zorg dat u uw vestigingsnummer bij de hand heeft.
  2. U logt via de knop ‘Erkenning aanvragen’ in met eHerkenning en vult de gevraagde gegevens in.
  3. Geef aan hoeveel handelaarskentekens u per voertuigcategorie wilt aanvragen.
  4. Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u de volgende werkdag het RDW-certificaat.

Kan iemand anders je auto verkopen?

Je kan voor iemand anders een voertuig verkopen met behulp van de ANWB Verkoopservice. Daar heb je dan wel een machtiging van de officiële eigenaar van het betreffende voertuig voor nodig. Die geeft je middels het machtigingsformulier toestemming om de auto of motor namens hem of haar te verkopen.

Kan je op zondag een auto overschrijven?

Je auto overschrijven op zondag kan bij een PostNL kantoor. Neem de benodigde papieren mee voor een geslaagde overschrijving. Bij het verkopen, heb je (naast een legitimatiebewijs) méér documenten nodig. Zonder de juiste stukken is het niet mogelijk een auto-overschrijving te verwezenlijken.

Wat kost bedrijfsvoorraad?

Kosten

Omschrijving Kosten
Aanvraag erkenning bedrijfsvoorraad €199,00
Jaarlijkse kosten beveiliging online communicatie met RDW €20,50
Jaarlijkse kosten erkenning bedrijfsvoorraad €101,50
Bedrijfsbezoek nav een aanvraag erkenning/bevoegdheid €114,00

Waarom RDW erkenning?

Als u bijvoorbeeld een voertuigbedrijf wilt starten, is de kans groot dat u een erkenning van de RDW nodig heeft. Aan een aanvraag van een erkenning of bevoegdheid zijn aanvraagkosten verbonden. Wij houden toezicht op de afgegeven erkenningen en bevoegdheden, voor een zo goed mogelijke kwaliteit van dienstverlening.