Welke providers ondersteunen Apple Watch?

Welke providers ondersteunen Apple Watch?

Er zijn momenteel drie eSIM providers in Nederland: T-Mobile, Vodafone (Ziggo) en Simyo (KPN). Verwacht wordt dat een van deze providers in 2021 als eerste komt met eSIM ondersteuning voor de Apple Watch in Nederland.

Wie biedt eSIM aan?

eSIM is de afkorting van ‘embedded sim’, wat betekent dat de simkaart volledig geïntegreerd is in je smartphone. De nieuwe simkaart is een vervanging voor de plastic simkaart in telefoons en andere devices. eSIM is in 2022 beschikbaar bij KPN, Vodafone, Simyo en T-Mobile, en in de nieuwste iPhones en Samsungs Galaxy’s.

Welke providers ondersteunen Apple Watch 4G?

Er zijn nog niet veel mobiele providers die eSim abonnementen aanbieden. In Nederland biedt T-Mobile eSim abonnementen voor Apple Watch aan. In België biedt alleen Telenet eSim abonnementen aan voor Apple Watch. In Duitsland kun je bij Vodafone, O2, Telekom en 1&1 een eSim abonnement voor Apple Watch afsluiten.

Welke provider ondersteunt cellular?

Zij moeten de esim-techniek namelijk ondersteunen. In Nederland kun je hiervoor onder meer aankloppen bij KPN, Simyo, T-Mobile, Truphone en Vodafone. Maar, zo simpel is het niet. Deze providers kunnen jou namelijk wél aan een esim-‘kaartje’ helpen, maar niet aan de variant die de Apple Watch nodig heeft.

Hoe werkt Cellular op Apple Watch?

Apple Watch 4G, ook wel Apple Watch Cellular of Apple Watch LTE genoemd, is een smartwatch met de mogelijkheid voor een digitale simkaart. Met zo’n eSim in je Apple Watch gebruik je internet op je smartwatch zonder tussenkomst van je iPhone. Je belt dus ook via je horloge als jij je iPhone niet bij je hebt.

Waarom geen eSim in Nederland?

Deze modellen met 4G worden immers via grijze import uit het buitenland gehaald. Je hebt er echter weinig aan, want geen enkele Nederlandse provider ondersteunt de specifieke eisen van de Apple Watch op het gebied van esims. Het is dus onmogelijk om jouw elektronische simkaart op de smartwatch te gebruiken.

Waarom Apple Watch met Cellular?

Met de Cellular-modellen van Apple Watch Series 7 en Apple Watch SE en een actief mobiel abonnement kun je bellen, berichten versturen en zoveel meer. En dat allemaal zonder je iPhone. Als je de hulpdiensten moet bellen terwijl je in het buitenland bent, hoef je alleen maar de knop aan de zijkant ingedrukt te houden.

Wat kost een eSIM abonnement?

Wat kost een eSIM? Als je je normale simkaart wilt omwisselen voor eSIM, dan betaal je de eerste keer het bedrag (€ 5,09) voor een nieuwe eSIM. Wel kan je als je eSIM hebt, tot twee keer per jaar een nieuwe eSIM aanvragen. Dit is handig als je bijvoorbeeld van telefoon wilt wisselen.