Inhoudsopgave
Hoe herken je een inrit?
Een inrit/uitrit is vaak herkenbaar aan: een trottoir of een fietspad of een drempel die met het voertuig gepasseerd wordt, een toegangshek of een slagboom, een uitsparing in een hekwerk dat het perceel omsluit.
Hoe weet je of het een uitrit is?
Aanbevelingen kenmerken van uitrit en inrit Toepassen van verharding van de uitrit, die duidelijk verschilt van de kleur en het toegepaste bestratingsmateriaal van de doorgaande weg. Het aanbrengen van hekken en poorten rondom het bedrijfsterrein. Het plaatsen van schampblokken aan weerszijden van de uitrit.
Hoe snel mag je op een afrit?
Op een autosnelweg (ook op de op- en afrit) is de maximaal toegelaten snelheid: 120 km/uur, behalve wanneer verkeersborden een andere maximumsnelheid opleggen. Je moet er onder normale omstandigheden ook minstens 70 km/uur rijden.
Heb je voorrang op een invoegstrook?
Invoegen is een bijzondere verrichting. Dat betekent dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders op de doorgaande rijbaan. Toch vinden we het heel normaal dat auto’s even inhouden of een strook opschuiven om ruimte te maken voor de invoeger. Dit is een gunst, geen plicht!
Hoe breed moet een uitrit zijn?
Elk perceel (stuk grond) heeft recht op 1 inrit of uitrit. Bij een woning binnen de bebouwde kom mag de inrit of uitrit niet breder zijn dan 4,0 meter. Buiten de bebouwde kom niet breder dan 4,5 meter. Een dubbele inrit heeft een maximum breedte van 6,0 meter.
Hoe lang mag een auto op de pechstrook staan?
Zorg ervoor dat je voldoende snelheid haalt voor je de pechstrook terug verlaat en invoegt in het verkeer. Een defecte wagen mag nooit langer dan 24 uur op de pechstrook blijven staan.
Wat doen als je niet kunt invoegen?
paolie schreef: als je niet kunt invoegen? Op het einde van de invoegstrook stoppen, en wachten totdat je ertussen kan. NIET over de vluchtstrook doorrijden. Als je op tijd hebt gekeken en ziet dat het niet gaat lukken is het beter om aan het begin van de invoegstrook te wachten.