Wat is het kadastraal plan?

Wat is het kadastraal plan?

Het kadastrale percelenplan of kadastraal plan is een grafische voorstelling op een plan van alle kadastrale planpercelen van het Belgische grondgebied. U kunt het dus gebruiken om onroerende goederen (percelen en gebouwen) te visualiseren en lokaliseren.

Wat is een Partitienummer?

Wat is het partitienummer? Meerdere partijen kunnen eigendomsrechten hebben op (een deel van) een planperceel. Aan elk eigendomsrecht wordt een partitienummer toegekend. Een partitienummer bestaat uit 5 karakters (de letter ‘P’ gevolgd door 4 cijfers, bvb.

Wat betekend kadastraal?

bn. en bw., tot het kadaster behorend, vanwege, voor het kadaster: kadastrale plans; de kadastrale omschrijving van een perceel, de aanduiding door vermelding van gemeente, sectie en nummer, waaronder het in het kadaster bekend is: een huis gelegen aan de Hoogstraat, — bekend gemeente ‘s-Gravenhage, sectie A, no. 519.

Wat is een kadastraal perceel?

Een perceel is een stuk grond waarvan het Kadaster de grenzen heeft gemeten en dat bij het Kadaster een eigen nummer heeft.

Wie is de eigenaar van deze grond?

Dan is dat eenvoudig te doen door twee dingen te doen.

  1. Zoek het perceelnummer op via de gratis kadasterkaart.
  2. Vraag met dit nummer een kopie van de orignele eigendomsakte of het uitreksel van de eigendomsakte op.

Hoe weten wie eigenaar is van een grond?

Om als particulier de gegevens van de eigenaar(s) van een onroerend goed op te vragen bij de FOD Financiën kunt u: elektronisch, via MyMinfin (externe link) of op papier een kadastraal uittreksel aanvragen (This hyperlink opens a new window). Die aanvraag moet u kunnen motiveren met een legitieme reden.

Hoe kan ik de afmetingen van mijn perceel vinden?

Door het kadasterplan te raadplegen kan je een idee krijgen van de vorm en de afmetingen van het (al dan niet bebouwd) perceel grond waarin je geïnteresseerd bent. Je krijgt meteen ook een zicht op de aangrenzende percelen. Zo weet je meteen hoe de perceelsgrenzen van de buren zijn.