Hoe wordt in de vesting bouw en verschansing genoemd?

Hoe wordt in de vesting bouw en verschansing genoemd?

Een schans of verschansing is een oud verdedigingswerk, meestal gemaakt van afgegraven aarde. Schansen kunnen gebouwd zijn als kleine vestingwerken door en voor militairen of door de lokale bevolking voor hun bescherming zoals de boerenschansen in de 16de en 17de eeuw.

Wat is een vestingwal?

Een vesting is een groot verdedigingswerk rond bijvoorbeeld een stad. Een vesting heeft vaak hoge muren of aarden wallen, vaak een gracht en gedeelten die uitsteken waardoor het middengedeelte beter verdedigd kan worden.

Hoe wordt een verschansing genoemd?

Coaming, in het Nederlands verschansing genoemd, is de benaming voor een dichte borstwering rond het gangboord of opperdek van een schip die voorkomt dat golven over het dek spoelen en bij storm bemanning overboord slaat.

Hoe wordt een verschansing ook genoemd?

Schans = [verdedigingswerk] – Een schans of verschansing is een oud militair verdedigingswerk, meestal gemaakt van afgegraven aarde.

Wat is een verschansing?

verschansing – zelfstandig naamwoord uitspraak: ver-schan-sing 1. hindernis of opstelling met een verdedigende taak ♢ vanuit die verschansing werd er op de soldaten geschoten Zelfstandig naamwoord: ver-schan-sing de…

Wat betekent vestingwerk?

Een vesting, ook wel fortificatie, vest, veste, versterking of verdedigingswerk genoemd, is een middel om een stad, een kasteel of zelfs een land te verdedigen tegen vijandelijke invallen. Onderscheiden worden forten, kastelen en vestingsteden. Met een vesting wordt vaak een vestingstad bedoeld.

Hoeveel vestingsteden heeft Nederland?

Nederland heeft meer dan 160 vestingsteden, maar de mooiste 50 staan in het nieuwe boek ‘De allermooiste vestingsteden van Nederland’.

Wat is het meervoud van schans?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord schans schansen
verkleinwoord schansje schansjes

Wat is verschanst?

verschansen – regelmatig werkwoord uitspraak: ver-schan-sen 1. zich ergens achter verbergen ♢ hij verschanste zich achter een dikke boom Regelmatig werkwoord: ver-schan-sen ik verschans …

Wat is een ander woord voor verschansing?

schans: verschansing, wal, bewalling, bolwerk, vesting.

Wat is vesten van aandelen?

Vesting is een principe dat uit de Verenigde Staten is komen overwaaien. Het houdt in dat het percentage aandelen waar een aandeelhouder recht op heeft, opbouwt gedurende een bepaalde periode. Het gaat dan vaak om een van de oprichters van de vennootschap.