Is het erg als je je voorhuid niet over je eikel krijgt?

Is het erg als je je voorhuid niet over je eikel krijgt?

Bel uw huisarts als u uw voorhuid niet goed naar achter kunt schuiven en u 1 of meer van deze klachten heeft: Uw voorhuid, eikel of penis doet pijn. U krijgt koorts (38 graden of hoger).

Waarom besneden piemel?

De meest voorkomende reden voor een besnijdenis is een te nauwe voorhuid. Gevolg hiervan kan zijn dat er moeilijkheden optreden bij plassen, pijn tijdens erectie en geslachtsgemeenschap of een ontsteking van de eikel of voorhuid. Ook schrijven bepaalde godsdiensten besnijdenis van jongens voor.

Hoe pijnlijk is besnijdenis?

Het gebied van de ingreep kan gevoelig of branderig zijn. U kunt paracetamol tegen de pijn gebruiken. Het is raadzaam om deze pijnstillers voor de ingreep in huis te hebben. Het verstandig om het op de dag van de ingreep en de dag erna rustig aan te doen.

Wat als je voorhuid vastzit aan je eikel?

Meestal komt de voorhuid met het ouder worden vanzelf (losser en wijder) los van de eikel. Als uw zoon rond de 10-12 jaar is en de voorhuid is nog steeds vernauwd, kan de arts besluiten deze los te maken. Zo wordt voorkomen dat de voorhuid zo vast komt te zitten aan de eikel dat hij niet meer losgemaakt kan worden.

Waarom zit mijn voorhuid vast aan mijn eikel?

Bij de geboorte zit de voorhuid vast aan de eikel. Dit is normaal. De voorhuid komt vanzelf los voor het 10e jaar. Bij een echte strakke voorhuid is de opening van de voorhuid zelf klein.

Waar is besnijden goed voor?

Medisch-therapeutisch Een medische reden voor een besnijdenis is een vernauwing van de voorhuid (fimosis) waardoor een erectie pijnlijk kan zijn en het moeilijk is de eikel schoon te houden. Andere medische redenen voor een besnijdenis zijn lichen sclerosus, paraphimosis en terugkerende balanitis.

Wat zijn de voordelen van een besnijdenis?

Eén van de voordelen van een besneden penis is onomstotelijk een betere hygiëne. Een besneden penis kan veel makkelijker schoongehouden worden, omdat het smegma, dat zich op en rondom de eikel vormt, zich niet ophoopt onder de voorhuid. De voorhuid is immers verwijderd bij een besneden penis.