Welke rijbewijs heb je nodig voor een XMAX?

Welke rijbewijs heb je nodig voor een XMAX?

Voldoende reden om even stil te staan bij deze opmerkelijke evolutie. Naast de praktische aspecten, is deze ‘motorfiets’ bijzonder toegankelijk voor heel wat automobilisten. Wie een rijbewijs B (voor een personenwagen) twee jaar op zak heeft, mag met een 125 cc motor rijden, zolang die niet krachtiger is dan 15 pk.

Wat is een getrapt examen?

Getrapte systeem Het examen bestaat uit een theorie-examen, een praktijkexamen voertuigbeheersing en een praktijkexamen verkeersdeelneming. De tussenstappen zijn altijd minimaal 2 jaar na afgifte rijbewijs.

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een motorscooter?

Kortom, een goed alternatief voor de auto en meteen een nieuwe hobby! Vanaf 18 jaar kun je op een 125cc je motorscooter A1 rijbewijs halen. Ben je 20 jaar of ouder dan kan je het A2 motorscooter rijbewijs behalen. Met dit rijbewijs kan je alle type motorscooters rijden.

Wat voor rijbewijs moet je hebben voor een motorscooter?

U heeft een bromfietsrijbewijs nodig om op een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel te mogen rijden. Heeft u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A)? Dan krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.

Wat is code 80?

U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden. Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag u op alle zware motoren rijden.

Is een motor rijbewijs halen moeilijk?

Met het doen van oefeningen leer je in de praktijk snel motorrijden. Het leren motorrijden is niet moeilijk als je rijles neemt. Je krijgt les op een motor die aansluit op je leeftijd en/of rijervaring met behaalde motorrijbewijzen. Je krijgt als je 17 jaar bent geen les op een zware motor.

Wat houd C1 rijbewijs in?

C1-rijbewijs voor chauffeurs van vrachtwagens en campers tussen 3.500 kilo en 7.500 kilo.

Wat zijn de nieuwe regels voor het rijbewijs?

Hier vindt u als gemeenteambtenaar de wijzigingen van de rijbewijscategorien per 19-01-2013. Sinds 19 januari 2013 gelden nieuwe regels voor het rijbewijs. Een bestuurder met rijbewijs categorie B mag met een voertuig altijd een aanhanger of oplegger met een toegestane maximum massa van ten hoogste 750 kg trekken.

Wanneer mag u rijbewijs B besturen?

Hebt u al minstens 2 jaareen rijbewijs B? Dan mag u daarmee een motor of driewieler besturen. Het type motor dat u mag besturen, hangt af van de datum waarop u uw rijbewijs B hebt behaald.

Welke motor mag u besturen met een rijbewijs?

Met een rijbewijs A1, A2 of A mag u een motor besturen, met of zonder aanhangwagen. Met een rijbewijs A of A1 mag u ook een driewieler (trike) besturen. Afhankelijk van uw rijbewijs mag u met een bepaald type motor rijden.

Wat is het rijbewijs voor een motor?

U mag alleen op een motor rijden als u een motorrijbewijs heeft. Er zijn 3 soorten: rijbewijs A1, A2 en A. Welk rijbewijs u nodig heeft, hangt af van het vermogen van de motor. Wanneer u mag beginnen met rijlessen en het rijexamen voor uw motorrijbewijs, hangt af van uw leeftijd en rijervaring