Hoeveel uur mag een stewardess vliegen?

Hoeveel uur mag een stewardess vliegen?

“Per maand doet een stewardess minimum 62,5 vlieguren. Vlieguren zijn de uren dat het vliegtuig zichzelf op eigen kracht voortbeweegt. Dat wil zeggen: de momenten dat we dus echt in de lucht hangen. De andere uren waarin we bijvoorbeeld onze vlucht voorbereiden, zijn geen vlieguren.

Wat zijn de werktijden van een stewardess?

Wat zijn de werktijden van eens stewardess? Je werkt 5 dagen doordeweeks en ook nog het weekend erbij. Ook op feestdagen en ’s nachts moet je werken en je kan moeilijk met vrienden of familie afspreken. Je bent vaak veel weg van huis.

Hoe ziet een week van een stewardess eruit?

Terwijl wij elke dag van nine to five op kantoor zitten, reist een stewardess in één week de hele wereld rond. De ene dag duiken in Egypte, de andere dag surfen op de golven in Kaapverdië, van rondstruinen in de souks van Marokko tot feesten in Ibiza.

Hoe ziet een dag van een stewardess er uit?

Wat doet een stewardess op een werkdag?

Je verwelkomt de passagiers, checkt de instapkaart en wijst de zitplaats aan. Sommige passagiers hebben hulp nodig bij het opbergen van de handbagage. Nadat iedereen aan boord is legt een stewardess uit wat de veiligheidsregels op het vliegtuig zijn.

Wat verdient een stewardess per uur?

Salarissen voor een Stewardess

Functie Salaris
Salarissen voor een Stewardess bij Randstad – 1 salarissen gemeld € 11/uur
Salarissen voor een Stewardess bij Randstad – 1 salarissen gemeld € 11/uur
Salarissen voor een Stewardess bij KLM – 1 salarissen gemeld € 5.184/mnd

Wat verdiend stewardess KLM?

Gemiddelde KLM-Steward (m/v) maandelijks betaling in Nederland is ongeveer € 2.189, hetgeen 27% onder het landelijk gemiddelde is. Salaris-informatie komt van 7 gegevens rechtstreeks verzameld van medewerkers, gebruikers en vacatures op Indeed gedurende de laatste 36 maanden.

Wat moet je goed kunnen als stewardess?

Je bent vriendelijk, servicegericht en ziet er verzorgd uit. Je beheerst de Engelse taal goed. Je hebt een niet te grote oogafwijking (tussen -5 en +5). Je bent niet te groot en niet te klein.

Wat verdient een hbo stewardess?

Met een HBO opleiding ontvang je € 3.735, MBO niveau resulteert in een salaris van € 2.650,-.

Hoeveel verdienen stewardessen per uur?

Hoe lang moet je zijn voor KLM stewardess?

KLM Cityhopper Minimaal havo of een voltooide mbo niveau 3 opleiding, minimaal 18 jaar, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (kennis van Duits en Frans is een pre), minimaal 1.58 meter en maximaal 1.85 meter lang, bril/lenzen max. -5 of +5, 1 of 2 jaar werkervaring in een servicegerichte sector, max.