Waar heb je recht op na zwangerschapsverlof?

Waar heb je recht op na zwangerschapsverlof?

Tijdens uw zwangerschap en tot 6 maanden na uw bevalling heeft u recht op aangepaste werktijden: extra pauzes (maximaal 1/8e deel van uw dagelijkse werktijd); regelmatige werktijden en rusttijden; een geschikte, afsluitbare ruimte om te rusten (met bed of rustbank);

Hoe ziek melden na zwangerschapsverlof?

Meld u ziek bij uw werkgever. Hij vraagt dan de uitkering voor u aan. De Ziektewet-uitkering is gelijk aan uw dagloon en duurt maximaal 2 jaar.

Hoeveel weken na bevallingsverlof?

Als u zwanger bent, heeft u recht op samen minimaal 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het verlof gaat in tussen 6 weken en 4 weken voor de dag na uw uitgerekende datum. U bepaalt binnen deze periode zelf op welke dag u het verlof laat ingaan.

Hoeveel vaderschapsverlof?

U heeft als partner recht op 1 werkweek geboorteverlof als uw vrouw of partner is bevallen. Het maakt niet uit of u fulltime of parttime werkt. Geboorteverlof wordt ook wel kraamverlof, partnerverlof of vaderschapsverlof genoemd.

Is zwangerschapsverlof 100 betaald?

Zwangerschapsuitkering via werkgever Meestal ontvangt uw werkgever de uitkering. Hij betaalt dan uw loon gewoon door tijdens uw verlof. De zwangerschapsuitkering is gelijk aan 100% van uw dagloon (loon dat u gemiddeld per dag verdient). Maar het is niet meer dan het maximumdagloon.

Wat is de eerste dag van je zwangerschapsverlof?

De eerste dag van je zwangerschapsverlof bereken je door vanaf de dag na je uitgerekende datum 4, 5 of 6 weken terug te tellen. De laatste dag van je verlof is dan 10, 11 of 12 weken na de dag van je bevalling. Wanneer je uitgerekende datum op een woensdag valt, start je verlof dus op een donderdag, en als je op een woensdag bevalt,

Hoe lang duurt zwangerschapsverlof?

Antwoorden op 5 belangrijke vragen. 1. Hoelang duurt zwangerschapsverlof? Een zwangere werknemer heeft in totaal recht op minstens 16 weken verlof. Het gaat om: 4 tot 6 weken zwangerschapsverlof – voor de bevalling. Minstens 10 weken bevallingsverlof – na de bevalling.

Hoe kan ik zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering aanvragen?

Hoe kan ik zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering aanvragen? Voor de periode rond de bevalling kunt u een zwangerschaps- en bevallingsuitkering aanvragen bij UWV. Deze ZEZ-uitkering duurt minimaal 16 weken. Het gaat dan om verlof voor de periode tot 10 weken na de bevalling.

Hoe bevallingsverlof aanvragen?

U vraagt zwangerschapsverlof en bevallingsverlof aan bij uw werkgever. Dit doet u uiterlijk 3 weken voordat uw verlof ingaat. Dat is ten minste 7 weken voor uw uitgerekende bevallingsdatum. Want uw zwangerschapsverlof begint uiterlijk 4 weken voor deze datum.

Kan je zwangerschapsverlof spreiden?

Sinds 1 januari 2015 kunt u de laatste periode van uw bevallingsverlof in delen opnemen. Het gaat om het verlof dat overblijft na 6 weken na de datum van uw bevalling. Dit deel van het verlof kunt u gespreid opnemen over een periode van maximaal 30 weken. U doet dit in overleg met uw werkgever.

Hoe lang Man vrij na bevalling?

Hoe moederschapsrust aanvragen werkgever?

Een aanvraag dien je in bij het ziekenfonds. Je vult de voorziene bevallingsdatum in, het aantal weken (facultatieve) bevallingsrust dat je wenst op te nemen en de precieze periode. Deze data zijn niet definitief, achteraf kun je nog altijd wijzigingen aanbrengen.

Hoe zwangerschapsverlof aanvragen bij werkgever?

Zwangerschapsverlof aanvragen Je moet je werkgever een medisch attest bezorgen, met daarin vermeld: de vermoedelijke bevallingsdatum en de datum waarop je je verlof wil nemen. Verwittig ook op tijd je ziekenfonds of ten laatste bij het begin van de 6 weken die aan de bevalling voorafgaan.

Uw werkgever moet zorgen dat u tijdens en na uw zwangerschap veilig en gezond kunt werken. U heeft bijvoorbeeld recht op aangepaste werktijden, aangepaste werkzaamheden en op zwangerschapsverlof. Na uw bevalling heeft u het recht om onder werktijd uw kind borstvoeding te geven of te kolven.