Kun je een hypotheek afsluiten zonder adviseur?

Kun je een hypotheek afsluiten zonder adviseur?

Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadviseur. Je moet de aanbieder er dan wel van overtuigen dat je beschikt over de juiste kennis door een kennis- en ervaringstoets te doen. Bij eenvoudige hypotheekvormen bespaar je zodoende de kosten van een adviseur uit.

Welke hypotheekverstrekkers execution only?

Je kunt zelf online een hypotheek afsluiten bij ABN AMRO, Allianz, bijBouwe, Centraal Beheer, Lloyds Bank, Moneyou, SNS (alleen starters) en Van Lanschot.

Welke hypotheekadviseur vraagt niet naar studieschuld?

Wie een hypotheek afsluit via De Hypotheker, kan zijn studieschuld niet meer verzwijgen. Sinds kort is het voor hypotheekverstrekkers en -adviseurs mogelijk om data bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) op te vragen, en daar gaat De Hypotheker gebruik van maken.

Wat kost gemiddeld een hypotheek adviseur?

De kosten voor hypotheekadvies verschillen per adviseur. Bij de banken variƫren de tarieven tussen de 1.500,00 en de 2.500,00. Bij een onafhankelijke adviseur betaal je tussen de 2.500 euro en de 4.000 euro.

Kun je zelf een hypotheek afsluiten?

Tegenwoordig kan je zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur zelf je hypotheek afsluiten op basis van execution only. Dit lijkt misschien erg gecompliceerd, maar doordat de keuze voor hypotheekvormen sinds 1 januari 2013 een stuk beperkter is geworden, is het redelijk eenvoudig om zelf je hypotheek af te sluiten.

Waar kun je het beste een hypotheek afsluiten?

Als onafhankelijke hypotheekadviseur kan De Hypotheker je helpen de hypotheek te kiezen die het beste aansluit bij je situatie. Maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt, dan nemen we graag met je door wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

Welke banken execution only?

Overzicht hypotheekverstrekkers met ‘execution only’

  • ABN AMRO Bank.
  • AEGON.
  • Allianz Nederland.
  • Argenta.
  • ASR Bank.
  • bijBouwe.
  • Centraal Beheer Achmea.
  • Lloyds Bank.

Wat als ik mijn studieschuld verzwijg?

Een studieschuld werd dan ook nog door zo’n 30% van de starters verzwegen. Sinds maandag 11 oktober is je studieschuld verzwijgen niet meer mogelijk. Banken kunnen vanaf nu je studieschuld, met jouw toestemming, rechtstreeks bij DUO opvragen.

Hoe controleert bank studieschuld?

Een studieschuld is niet BKR geregistreerd. Hierdoor kunnen we niet nagaan of je een studieschuld hebt en hoe hoog deze is. Toch is het niet verstandig om jouw studieschuld te verzwijgen bij een hypotheekaanvraag. Blijkt later toch dat je een studieschuld hebt, dan vervalt jouw recht op Nationale Hypotheek Garantie.

Wat zijn de hypotheekkosten?

De hypotheekkosten omvatten : het hypotheekrecht, ereloon hypotheekbewaarder, het zegelrecht en diverse aktekosten.