Hoe activeer je Google Pay?

Hoe activeer je Google Pay?

De Google Pay-app instellen

  1. Controleer of uw telefoon Android-versie Lollipop (5.0) of hoger heeft.
  2. Download Google Pay.
  3. Open de Google Pay-app en volg de instructies om de app in te stellen.
  4. Voeg een kaart toe wanneer hierom wordt gevraagd.

Hoe moet je betalen met Google Pay?

Betaal jij al contactloos? Dat kan nu nog makkelijker door je telefoon als pinpas te gebruiken. De beste manier op Android telefoons is met Google Pay….Online

  1. Tik op de Google Pay knop als je wilt afrekenen.
  2. Kies een betaalmethode en voer eventueel een verzendadres in als hierom wordt gevraagd.
  3. Bevestig je bestelling.

Hoe werkt betalen met NFC?

In de pinautomaat zit een NFC chip. Deze chip kan communiceren met andere NFC chips, zoals diegene in je telefoon of bankpas. De NFC tag in de pinautomaat zendt een bepaalde taak uit via radiogolven. Vervolgens kun je deze golven opvangen met de antenne van de NFC tag in je telefoon.

Waarom werkt Google Pay niet?

Als een klant probeert om Google Pay te gebruiken, maar uw betaalautomaat de transactie niet registreert, controleert u of: het Android-toestel NFC ondersteunt en Lollipop 5.0 of hoger heeft, Google Pay is ingeschakeld in de Android-instellingen van het apparaat, Er een betaalmethode is toegevoegd aan Google Pay.

Waarom kan ik Google Pay niet installeren?

De app zelf is niet beschikbaar. Je kunt het dus niet downloaden vanuit de Google Play Store, maar banken hebben de mogelijkheid om Google Pay in de eigen bankapps op te nemen. Contactloos betalen met je Android-telefoon is nog niet zo ingeburgerd als betalen met Apple Pay via de iPhone.

Hoe gebruik je Google Play?

Via de Play Store kan men zowel gratis als betaalde apps en games downloaden en installeren. Betaalde downloads moeten afgerekend worden met een Google Wallet-account (waarmee de gebruiker onder andere met Mastercard of Visa kan betalen) of via de mobiele telefoonrekening.

Hoe werkt Google Wallet?

Hoe werkt Google wallet? Je dient in te loggen met je Gmail account en je creditcard gegevens moeten ingevuld worden om er gebruik van te maken. Je creditcard is ook de enige betaalpas die je kunt gebruiken hiervoor. Dit is meteen ook een nadeel van Google Wallet.

Hoe werkt Google Pay in de winkel?

Als u in winkels wilt betalen met uw telefoon, moet u Google Pay eerst downloaden en instellen op uw telefoon. Download de Google Pay-app op uw Android-telefoon Het duurt maar een paar minuten om Google Pay op uw telefoon in te stellen. U heeft uw creditcard- of pinpasgegevens nodig om de app te kunnen instellen.

Welke banken doen mee met Google Pay?

Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.

Waar kan ik allemaal betalen met Google Pay?

U kunt met Google Pay overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt deze symbolen op het scherm van de betaalautomaat of op de kassa.