Wat kost een buskaartje voor een kind?

Wat kost een buskaartje voor een kind?

HTM Kinder Dagkaart

Categorie: Voltarief: Gereduceerd tarief:
HTM Kinder Dagkaart € 1,50 (Prijspeil 2022) € 0,00 € 1,50

Welke leeftijd alleen met de bus?

Er bestaat geen minimumleeftijd voor zelfstandig reizende kinderen.

Welke leeftijd betalen in de bus?

Vanaf 4 jaar hebben kinderen een eigen OV-chipkaart nodig. * Tot die leeftijd kunnen kinderen gratis reizen met het openbaar vervoer en is een OV-chipkaart niet nodig. Je kunt een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen voor een kind met de leeftijd van drie jaar en 50 weken.

Wat kost een kaartje in de bus?

Het vaste opstaptarief (het basistarief dat een reiziger altijd betaalt, waar de reis ook naar toe gaat) is voor het hele land hetzelfde en komt uit op € 0,98. Het kilometer-tarief voor een reis met de OV-chipkaart bedraagt in de regio Arnhem Nijmegen € 0,17.

Hoe oud moet je zijn om alleen te reizen?

Kinderen tussen 12 en 17 jaar oud mogen alleen reizen. Wil je liever dat je kind begeleid wordt? Dan betaal je € 55 per kind per enkele reis.

Welke leeftijd mag je alleen met de trein?

Een alleenreizend minderjarig (t/m 17 jaar) kind moet gedurende de hele reis in het bezit zijn (en deze op aanvraag kunnen tonen) van de schriftelijke toestemming voor de reis van een ouder of wettige voogd. Kinderen mogen alleen reizen vanaf 12 jaar.

Hoeveel kost een ritje met de OV-chipkaart?

Hoe hoog is het instaptarief?

Bus, metro en tram Trein (NS)
Anonieme kaart € 4 * € 20
Persoonlijke kaart € 4 * € 20
Persoonlijke kaart met Voordeeluren, Weekend Vrij, Dal Vrij, Dal Voordeel of Altijd Voordeel € 4 * € 10
Altijd Vrij en Kids Vrij Geen

Wat kost een DAGkaart voor de bus?

Met de DAGkaart kun je voor €12,- één dag onbeperkt reizen vanaf 09.00 uur op werkdagen en in het weekend is de DAGkaart ook voor 09.00 uur geldig.

Kun je los kaartje kopen in de bus?

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.