Hoe weet je of het vliegwiel stuk is?

Hoe weet je of het vliegwiel stuk is?

Wanneer het vliegwiel defect is of slecht functioneert, kunnen de volgende symptomen optreden: De auto schokt bij het optrekken. Een trillende auto of schuddende auto bij stationair toerental. Een trillend koppelingspedaal.

Waarom 2 massa vliegwiel?

Dubbel massa vliegwiel: Het voordeel van dit vliegwiel ten opzichte van een enkel vliegwiel is, dat dit vliegwiel nog meer kleine trillingen dempt. Ook worden bijgeluiden die normaal gesproken door trillingen tussen de motor en versnellingsbak ontstaan vermindert.

Wat kost een vliegwiel?

Koppeling vervangen 1.4 en 1.6 motoren met vliegwiel 900 – 1200,- euro (komt nagenoeg niet voor dat deze vervangen hoeft te worden, omdat dit een enkel/vast vliegwiel is) Koppeling vervangen 1.6 en 2.0 HDI motoren met vliegwiel 900 – 1250,- euro.

Wat is een dubbel vliegwiel?

Wat is het? Een tweemassavliegwiel is een vliegwiel, dat uit twee gedeelten bestaat, die door veren met elkaar zijn verbonden. Een gewoon vliegwiel bestaat uit één brok staal. Het zorgt ervoor, dat de krukas tussen de opeenvolgende arbeidsslagen in zoveel mogelijk dezelfde omwentelingssnelheid handhaaft.

Kan een vliegwiel kapot gaan?

Omdat het vliegwiel altijd in beweging is, kan het krassen of groeven gaan ontwikkelen. Wanneer dit gebeurt, moet het onderdeel worden gereviseerd of vervangen, afhankelijk van de leeftijd en conditie. In dit artikel vertellen we u over de 4 symptomen van een kapot vliegwiel, zowel massa, dubbele massa en lichtgewicht.

Hoelang doorrijden met versleten koppeling?

Hoelang een koppeling meegaat is afhankelijk van de bediening. Gemiddeld gaat een koppeling ongeveer 150.000 km tot 250.000 km mee. Er staat geen vaste termijn voor vervanging. Bij intensief gebruik, hard rijden, file, veel stadskilometers, is de levensduur van de koppeling minder lang en dus eerder aan vervanging toe.