Wat is de straf voor creditcardfraude?

Wat is de straf voor creditcardfraude?

Iemand die zich schuldig maakt aan fraude met een creditcard of andere betaalpas kan een gevangenisstraf van maximaal zes jaar krijgen en een geldboete van de vijfde categorie. Zo staat in artikel 232 van het Wetboek van Strafrecht. De vijfde categorie betekent dat je maximaal € 82.000 moet betalen.

Kan een creditcard gehackt worden?

Je doet een online aankoop, betaalt met je creditcard en stuurt ongemerkt je creditcardgegevens ook naar een hacker. Dat kan als hij de betaalpagina van de webshop heeft voorzien van malware. Deze vrij nieuwe vorm van fraude heet ‘formjacking’: formulierkaping.

Hoe lang reservering creditcard?

Hoe lang blijft een reservering staan? Bedragen die op jouw creditcard worden gereserveerd, verlagen je bestedingslimiet tijdelijk. Als een reservering niet wordt omgezet in een betaling, komt deze na 20 dagen automatisch te vervallen. Er wordt niets afgeschreven.

Wat voor straf krijg je voor pinpasfraude?

Ook wanneer u pinpassen of creditcards slechts kopieert, of betaalsystemen onrechtmatig aanpast, bent u strafbaar. Daarnaast kunt u in Nederland worden veroordeeld als u meewerkte aan internationale skimming. Skimmen kan zwaar worden bestraft met een forse werkstraf maar soms ook met gevangenisstraf.

Wat is pinpasfraude?

Pinpasfraude betekent in feite dat u zich samen met anderen schuldig maakt aan een strafbaar feit, als deze rekening wordt gebruikt om crimineel geld op te storten. Vaak worden mensen dan als zogenaamde ‘katvanger’ gebruikt. Al snel zult u dan voor witwassen worden aangesproken.

Kan ik mijn creditcard gegevens geven?

Het gaat er vooral om hoe je de gegevens overhandigt: Als je in een restaurant je creditcard afgeeft aan de ober, dan kan hij alle gegevens op je creditcard noteren. De pincode uiteraard niet. Je kunt de kaart gerust overhandigen, zolang je natuurlijk blijft opletten en je gezonde verstand gebruikt.

Wat te doen bij onterechte afschrijving creditcard?

In dat geval is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Bel dan altijd direct je bank of creditcardmaatschappij en laat de creditcard afschrijving blokkeren. In andere gevallen waarbij je een transactie niet herkent kun je middels een formulier aanvragen met als doel de creditcard betaling terugdraaien.

Wat betekent een reservering op je creditcard?

Reservering: Een reservering op je creditcard is een betaaltransactie die nog niet volledig verwerkt is, en die niet meer kan worden ingetrokken. Het saldo van je creditcard is al met het bedrag van de reservering verlaagd (afschrijving) of verhoogd (bijschrijving).

Wat betekend gereserveerd op creditcard?

Gereserveerd = het bedrag dat geblokkeerd is en dat u nu niet kan gebruiken. Het kan gaan om: een reservering (bv. van een hotel, bij een huurwagen) waarvoor de handelaar het bedrag moet vrijmaken.