Wat is de beste tijd om naar Tenerife te gaan?

Wat is de beste tijd om naar Tenerife te gaan?

De beste reistijd voor Tenerife is van april tot oktober. Het warme weer nodigt uit voor een strandvakantie of een actieve reis. Voor een wintersportvakantie met sneeuwgarantie in Pico del Teide zijn de maanden december tot februari het beste.

Hoe warm is het in maart op Tenerife?

Het weer in maart in Tenerife is minimaal 17°C graden en maximaal 20°C graden. Het is de perfecte temperatuur om Tenerife te ontdekken zonder het te warm of te koud te hebben. Je kunt in maart ongeveer 3 tot 8 dagen regen verwachten in Tenerife.

Welke maand naar Tenerife?

De beste reistijd voor het eiland Tenerife in Spanje is van mei t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in op Tenerife is 23°C in augustus en de laagste is 18°C in februari. De watertemperatuur ligt tussen 20°C en 25°C.

Wat is de zonnigste kant van Tenerife?

Het zuiden is altijd het warmst en zonnigst, met de minste bewolking. Het westen heeft echter ook bijna altijd mooi weer hoor. Het noorden is ook heel warm, hoewel het op dit deel van het eiland vaker bewolkt is en regent in vergelijking met de rest.

Hoe vaak regent het op Tenerife?

De kans op regen is het grootste in de periode oktober tot en met maart. Over het algemeen is de kans op regen het grootste in het noordwesten van Tenerife. Daar ligt de gemiddelde jaarlijkse neerslagsom zelfs op een niveau dat vergelijkbaar is met Nederland. In het zuiden ligt die hoeveelheid aanzienlijk lager.

Waar beste weer Tenerife?

De steden met het beste klimaat zijn Santa Cruz de Tenerife, Costa Adeje, Los Cristianos, Los Gigantes, Playa de las Américas, Puerto de la Cruz, San Cristóbal de La Laguna, Garachico, Santiago del Teide en Tegueste, met goed weer tenminste 11 maanden per jaar.

Waar is het 25 graden in maart?

Denk bijvoorbeeld aan Kaapverdië waar het ook in maart zo’n 25 graden is of ga naar Thailand waar het eigenlijk altijd lekker is.

Hoe is het weer op Madeira in maart?

Wat is het weer van Madeira in maart? Gemiddeld is het maximaal 17°C in maart in Madeira en minimaal rond de 16°C. De zeetemperatuur ligt rond de 19°C. Er valt in maart op 11 dagen neerslag met een totaal van 22 mm en het is deze maand 20 dagen droog in Madeira.

Hoeveel graden in Tenerife in november?

Klimaat Tenerife in de wintermaanden De gemiddelde temperatuur daalt tot 27 graden in oktober en tot 25 graden in november. De temperatuur van het zeewater blijft ongeveer hetzelfde en het aantal zonuren blijft met ongeveer zes of zeven uur per dag goed.

Hoeveel graden is het in november op Tenerife?

Wat voor klimaat kan ik verwachten op Tenerife tijdens de wintermaanden? In oktober en november is het nog steeds warm, maar de kans op kortstondige neerslag neemt wel toe. Dit kunnen dan af en toe ook best pittige buien zijn. De gemiddelde temperatuur daalt tot 27 graden in oktober en tot 25 graden in november.

Waar is de meeste zon op Tenerife?

Het zuiden van Tenerife is veel droger en zonniger dan het noorden. In het noorden kan nogal eens sprake zijn van bewolking. Ook ligt de temperatuur in het zuiden wat hoger dan in het noorden. Maar ongeacht of er gekozen wordt voor noord of zuid, is Tenerife een topbestemming voor zonaanbidders.

Welk Canarisch eiland heeft de meeste zonuren?

Fuerteventura is het zonnigste eiland van alle Canarische Eilanden. Het eiland is zo droog dat er zelfs water geïmporteerd moet worden. Dit maakt Fuerteventura niet zomaar een van de warmste Canarische Eilanden in de winter, maar plaats het eiland gelijk op nummer één!