Hoe een persbericht aanleveren?

Hoe een persbericht aanleveren?

Het aanleveren van een persbericht De meeste persberichten worden tegenwoordig per e-mail verzonden. Dat is voor alle partijen vaak het handigst. Stuur je e-mail vanaf de bedrijfsaccount en niet vanaf je persoonlijke e-mail. Het is zo meteen duidelijk om welk bedrijf het gaat en het komt ook professioneler over.

Hoe schrijf je een redactie aan?

Is het ‘de redactie’ of ‘het redactie’? Het is ‘de redactie’, want redactie is vrouwelijk. Als je het aanwijst is het ‘die redactie’.

Heeft een persbericht tussenkoppen?

Bovenaan een nieuwsbericht staat een prikkelende kop. Maak de lezer nieuwsgierig. Maar hou de kop wel zo kort mogelijk en neutraal.

Hoe maak je een mooi persbericht?

10 tips voor het schrijven van een persbericht

  1. Wees de journalist.
  2. Nieuws, geen reclame.
  3. Zorg voor een opvallende titel.
  4. Een goede structuur is het halve werk.
  5. De vijf W’s + H.
  6. Gebruik citaten.
  7. Vermijd hulpwerkwoorden.
  8. Laat je fout niet viral gaan.

Waar stuur ik mijn persbericht naar toe?

Je kunt het bericht naar de lokale dagbladen sturen. Ook is het de moeite waard om het lokale gratis weekblad in overweging te nemen. Deze goed gelezen kranten worden huis-aan-huis bezorgd en hebben daarmee een groot bereik binnen de regio. De kranten hebben vaak een kleine redactie met een beperkt budget.

Hoe stuur je een persbericht?

Persbericht versturen? Deze 4 dingen gaan vaak mis

  1. Vermijd het woord ‘persbericht’ in de onderwerpregel.
  2. Gebruik alleen woorden en namen die je lezer kent.
  3. Houd de onderwerpregel kort.
  4. Kies de juiste toon voor het persbericht.

Wat is Noot voor de redactie?

noot voor de redactie: vermelding van de organisatie die het persbericht de wereld in stuurt, naam contactpersoon en hoe de bereikt kan worden, en eventueel informatie waar beeldmateriaal te krijgen of te vinden is.

Hoe stel ik een mail op met persbericht?

Probeer het woord ‘persbericht’ te vermijden in de onderwerpregel van je mail. Niet omdat dat de lezer afschrikt (zie het Smart.pr onderzoek naar onderwerpregels), maar vanwege de beperkte ruimte. Wanneer ‘persbericht’ wél voorkomt in de orderwerpregel kan de titel, dat wat je juist wilt delen met de lezer, wegvallen.

Welke doelen heeft een persbericht?

Een persbericht is een geschreven bericht dat door een instantie wordt verspreid aan nieuwsmedia, met de intentie de inhoud gepubliceerd te laten worden door deze media. Het doel van persberichten is doorgaans het creëren van interesse bij of het overtuigen van het publiek.

Waar vind ik persberichten?

Breed via netwerken van persbureaus of gericht naar (vak)journalisten via de mediadatabase. PR newswire. PR newswire UK.

Wat moet er allemaal in een persbericht?

Opbouw van een persbericht

  • De afzender bovenaan. Met adres.
  • Eventueel aangeven dat het persbericht onder embargo wordt verstrekt.
  • Datum van verzending.
  • Met grote letters moet boven het bericht staan dat het een PERSBERICHT is.
  • Kop.
  • Tussenkopjes.
  • Eerste alinea ook wel aangeduid met lead.
  • Resterende alinea’s.

Waar moet een goed persbericht aan voldoen?

Een persbericht schrijft je in principe voor de journalist en niet voor de lezer. Daarom is de regel: Hoe concreter, hoe beter. Laat wervend en commercieel taalgebruik achterwege. Besteedt aandacht aan de zogenaamde 5 w’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom.