Waar moet een vrachtbrief aan voldoen?

Waar moet een vrachtbrief aan voldoen?

In een vrachtbrief staan gegevens over:

  • de afzender.
  • de vervoerder.
  • de geadresseerde.
  • de plaats en datum waarop de goederen in ontvangst worden genomen.
  • de lading (aard, verpakking)
  • het brutogewicht.

Waarom is de controle van de vrachtbrief belangrijk?

De vrachtbrief is hét bewijsmiddel bij uitstek voor het vaststellen van eventuele aansprakelijkheid. Het bewijst de inontvangstneming en aflevering door de vervoerder aan de geadresseerde en is onmisbaar als bewijsmiddel indien de goederen zijn beschadigd of zoekgeraakt.

Wie is verantwoordelijk voor vrachtbrief?

De AVC 2002 stelt duidelijk dat de afzender (opdrachtgever) de vrachtbrief moet opmaken. Deze moet ervoor zorgen dat de goederen op de afgesproken plaats, tijd en wijze aan de vervoerder worden geleverd. De vrachtbrief en eventueel andere documenten moeten daarbij zijn gevoegd.

Waar is de vrachtbrief voor bedoeld?

Een vrachtbrief, vervoeradres of zendnota is de vastlegging van een overeenkomst betreffende goederenvervoer. De verlader (afzender) komt met de vervoerder overeen dat deze een bepaalde lading in ontvangst zal nemen en vervoeren naar een losadres om de lading af te leveren bij een geadresseerde.

Waarom CMR vrachtbrief?

Het gebruik van een CMR vrachtbrief is niet alleen verplicht, maar ook nuttig. Goed gebruikt geeft de CMR vrachtbrief zekerheid over informatie, zoals de afzender, de vervoerder, de geadresseerde, het aantal colli, het gewicht en de uiterlijke staat van de goederen, bijzondere instructies, rembours, enzovoort.

Wat is de functie van een vrachtbrief?

Op de vrachtbrief staat welke goederen de vervoerder moet vervoeren. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven waar de goederen moeten worden afgeleverd én aan wie de vervoerder de nota kan zenden voor de vrachtpenningen.

Wat is een AVC-vrachtbrief?

In de AVC-vrachtbrief maken de afzender en vervoerder afspraken over het vervoer (vervoersovereenkomst). Bijvoorbeeld: soort goederen. hoeveeldheid en gewicht van de goederen.

Wat zijn CEMT landen?

Wat is het? Voor vervoer op landen buiten de Europese Unie (EU) zijn ritmachtigingen of een CEMT-vergunning nodig. Met de CEMT-vergunning kan beroepsvervoer gedaan worden naar, van en door de 44 landen die bij de CEMT zijn aangesloten. De CEMT-vergunning is altijd in aanvulling op uw Eurovergunning(bewijs).

Hoe moet je een vrachtbrief invullen?

CMR vrachtbrief invullen

  1. Dit is het vak van de afzender. Verplicht in te vullen door (of namens) de afzender.
  2. Dit is het vak van de geadresseerde.
  3. Plaats bestemd voor aflevering.
  4. Plaats en datum inontvangstneming.
  5. Bijgevoegde documenten.
  6. Merken en nummers.
  7. Aantal colli.
  8. Wijze van verpakking.

Wat controleert de douane op een vrachtbrief?

Controle door vervoerder (AVC 2002) In de Algemene Vervoercondities 2002 is vastgelegd dat de vervoerder bij ontvangst van goederen moet controleren: aantal goederen. uiterlijke staat van de goederen. uiterlijke staat van de verpakking van de goederen.