Waar staat FK voor?

Waar staat FK voor?

Het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) is hét hulpmiddel bij het voorschrijven van geneesmiddelen.

Hoe vaak kan er een FK voorkomen in één entiteit?

Foreign Key (FK) Een relatie is altijd een relatie tussen een primary key en een foreign key. De primary key is uniek en de foreign key hoeft dat niet te zijn. In het bovenstaande plaatje komt elk nummer in de medewerker entiteit maar één keer voor. Maar de FK, afdeling_id kan wel 10x voorkomen.

Waar dient het Farmacotherapeutisch Kompas voor?

Wat is het doel van het Farmacotherapeutisch Kompas (FK)? Het FK is bedoeld als hulpmiddel bij het nemen van farmacotherapeutische beslissingen, om gepast gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

Hoe werkt het Farmacotherapeutisch Kompas?

Indien het geneesmiddel in Nederland op de markt wordt gebracht kunt u dit als fabrikant het beste melden aan de Z-Index van de KNMP. Iedere maand verstrekt de Z-Index een lijst van geneesmiddelen die op dat moment op de Nederlandse markt beschikbaar zijn.

Waar in het Farmacotherapeutisch Kompas staan de kostenoverzichten van geneesmiddelen?

In het FK zijn de geneesmiddelen, geneesmiddelgroepen en indicaties ingedeeld in hoofdstukken, farmacotherapeutische aandachtgebieden. Klik bij “Bladeren” op de tab “Op hoofdstuk” en u krijgt een grafisch vormgegeven overzicht van alle hoofdstukken.

Waar kun je betrouwbare informatie vinden over het toedienen van medicijnen?

Geneesmiddeleninformatiebank. In de geneesmiddeleninformatiebank vindt u informatie over alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen en homeopathische medicijnen. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) houdt de geneesmiddeleninformatiebank bij.

Wat zijn extramurale geneesmiddelen?

Geneesmiddelen kunnen intramuraal worden gegeven aan patiënten. Dit gebeurt dan door een arts of verpleegkundige als onderdeel van een behandeling in het ziekenhuis. Maar geneesmiddelen kunnen ook rechtstreeks aan een verzekerde worden geleverd. Dit noemen we extramurale geneesmiddelen.