Hoeveel mensen niet digitaal vaardig?

Hoeveel mensen niet digitaal vaardig?

Aantal mensen met weinig digitale vaardigheden Ongeveer 11% van de Nederlanders van 16 tot 65 jaar heeft geen of weinig ervaring met de computer. Onder Nederlanders van 55 jaar en ouder is dit zelfs zo’n 20%. Van de laaggeletterden in Nederland kan ruim 30% niet goed omgaan met een computer.

Welke digitale vaardigheden zijn er?

Wij besloten om ze een handje te helpen en de belangrijkste digitale vaardigheden anno 2020 op een rijtje te zetten:

  1. Creatief kunnen denken.
  2. Computational thinking.
  3. Data analyse.
  4. Advanced Social Selling.
  5. Kennis van mobiele technologie.
  6. UX Design.
  7. Cybersecurity.

Wat betekent digitaal vaardig?

Wat betekent digitaal vaardig zijn? Wij zien vaak dat digitale vaardigheid wordt gezien als ‘weten welk knopje waarvoor dient’. Digitale vaardigheid gaat echter verder. In studies over de impact van digitalisering wordt het vaak zo omschreven: “het vermogen om digitale diensten te integreren in leven en werk”.

Hoeveel ouderen zijn digitaal vaardig?

4,5% van de mensen tussen de 55 en 65 jaar heeft nooit internet gebruikt. Onder 75-plussers is dat 31.9%. Door hun beperkte digitale vaardigheden profiteren mensen van 55 jaar en ouder minder van de positieve kanten van het internet dan mensen onder de 55 jaar.

Hoe Digivaardig ben jij?

Vilans en de coalitie Digivaardig in de Zorg lanceren gezamenlijk de zelftest ‘Welk digitype ben jij? ‘. Met deze zelftest kunnen organisaties de implementatie van zorgtechnologie beter afstemmen op de kennis en behoefte van het personeel.

Wat moet je kunnen om het Keuzedeel digitale vaardigheden te behalen?

In het Keuzedeel Digitale Vaardigheden leert een student:

  • kennis en overzicht van devices, software en systemen;
  • effectief (digitaal) te werken en te communiceren;
  • een efficiënte werkwijze te bepalen met behulp van ICT;
  • ICT effectief in te zetten.

Waarom zijn digitale vaardigheden belangrijk?

Ze leren vaardigheden als creatief en logisch denken, krijgen ruimtelijk inzicht en een breder probleemoplossend vermogen. Ze leren structureren en samenwerken. Vaardigheden waarin kinderen in elk beroep profijt bij hebben.

Wat is Digivaardig?

Een digitaalvaardige samenleving is een samenleving waarbij iedereen in staat is om op alle manieren mee te kunnen doen met digitale toepassingen: als burger, als werknemer, als patiënt en als ouder.